شیوع سرمی کیست هیداتیک در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی-درمانی شهر اراک در سال ۱۳۹۹
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 28، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-28-4_006
تاریخ نمایه سازی: 18 فروردین 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف:کیست هیداتیک یکی از مهم ترین عفونت های مشترک بین انسان و حیوان ومشکلی بهداشتی-اقتصادی در مناطق بومی است. هدف از این مطالعه برآورد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در شهر اراک بود.
مواد و روش ها:این مطالعه توصیفی-مقطعی روی ۴۵۶ نفر از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی- درمانی شهر اراک در سال ۱۳۹۹ انجام شد. از افراد نمونه خون گرفته شد و با روش الیزا از نظر وجود آنتی بادی IgGضد اکینوکوکوس آزمایش شدند. سپس داده های حاصل از نظرآماری تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها:از ۴۵۶ فرد بررسی شده ۶ نفر (۳/۱ درصد) با فاصله اطمینان ۹۵ درصد (۳/۲-۳/۰ درصد) آنتی بادی ضد اکینوکوکوس داشتند. میانگین سن افراد ۸/۵۸ سال و فراوانی افراد سرم مثبت در مردان ۶/۱ درصد و در زنان ۱ درصد تعیین شد. ۵ نفر (۴/۱ درصد) از افراد ساکن شهر و ۱ نفر (۱ درصد) از ساکنان روستا سرم مثبت تشخیص داده شدند. بر اساس نتایج ۴/۹۳ درصد از افراد از بیماری کیست هیداتیک آگاهی نداشتندو ۵/۲۱ درصد با سگ تماس داشتند (۰۵/۰>P). ۲۱۳ نفر (۷/۴۶ درصد) فقط از آب یا آب نمک برای شست وشوی سبزیجات استفاده می کردند که تمام سرم مثبت در این گروه مشاهده شد (۰۱/۰=P).
نتیجه گیری:نتایج نشان داد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در جمعیت مطالعه شده در شهر اراک قابل توجه است و با توجه به بومی بودن کیست هیداتیک در این منطقه و همچنین به دلیل اهمیت بهداشتی آن، انجام اقدامات بهداشتی لازم به منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت انگلی ضروری است.
کلیدواژه ها:
Echinococcusgranulosus ، Hydatid Cyst ، Seroepidemiology ، اکینوکوکوس گرانولوزوس ، کیست هیداتیک ، همه گیری شناسی سرمی
نویسندگان
فاطمه دارابی
MSc Student of Parasitology, Students Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مهران بختیاری
MSc Student of Parasitology, Students Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
سپهر متینی
Medical Student, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
محمد متینی
Associate Professor, Department of Medical Parasitology and Mycology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :