بررسی کارآیی کمک منعقدکننده طبیعی کتیرا به همراه پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت و باکتریهای کلیفرم ازآب رودخانه کارون
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 229
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWWSE-6-4_002
تاریخ نمایه سازی: 17 فروردین 1401
چکیده مقاله:
فرآیندهای متداول تصفیه آب شامل آشغالگیری، انعقاد، لختهسازی، تهنشینی، صافسازی و گندزدایی است. بسیاری از منعقدکنندهها بهطور گستردهای در فرآیندهای تصفیه آب متداول استفاده میشوند. این مواد را میتوان به منعقدکنندههای غیرآلی و آلی طبقهبندی کرد. در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد منعقدکنندههای طبیعی انجام شده است. در این مطالعه کتیرا بهعنوان کمک منعقدکننده طبیعی بههمراه پلی آلومینیم کلراید (PAC) برای حذف کدورت و باکتریهای کلیفرم از آب رودخانه کارون مورد ارزیابی قرارگرفت. کتیرا صمغی است که از گون استخراج میشود. طبق نتایج این مطالعه، افزودن کتیرا بهعنوان کمک منعقدکننده روند عملکرد را بهبود بخشید و مشاهدات نشان داد که استفاده از کتیرا بههمراه PAC موجب تشکیل ذرات بزرگتر و افزایش نرخ تهنشینی میشود. در مجموع این مطالعه نشان داد که دوز ۰۶/۰ میلیگرم در لیتر کتیرا بهعنوان کمک منعقدکننده بههمراه ۱۵ میلیگرم در لیتر ماده منعقدکننده PAC در کدورت بالا (NTU ۴۸۰-۵۰۰) بهترین عملکرد را در کاهش کدورت و کلیفرم کل دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید استرش
شرکت آب و فاضلاب ایلام
عبدالکاظم نیسی
استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
افشین تکدستان
اهواز- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز-دانشکده بهداشت- گروه مهندسی بهداشت محیط
مهسا ولی پور
دانشکده شیمی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :