مدل بهینه سازی دوهدفه پیوند معماری محصول و شبکه تامین کنندگان، با در نظر گرفتن هم زمان ارتبا طات بین تامین کنندگان و بین ماژول ها (مطالعه کاربردی دوربین الکترواپتیکی)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 289
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPOM-12-3_003
تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش، ارائه مدل بهینه سازی دو هدفه برنامه ریزی عدد صحیح مختلط غیرخطی جدید، برای انطباق و پیوند معماری محصول و شبکه تامین کنندگان در قالب انتخاب تیمی از تامین کنندگان کلیدی، در ابتدای مراحل و فرایند طراحی و توسعه محصول، برای واگذاری ماژول های محصولات، با کمترین هزینه تعاملات است که تعداد معینی مهارت (شایستگی، قابلیت و دانش) و بهترین سابقه همکاری را با یکدیگر دارند و ارتبا طات بین تامین کنندگان و نیز ظرفیت و تخصیص سفارش را در نظر می گیرند. معمولا در توسعه محصول، تصمیمات درباره معماری محصول و شبکه تامین کنندگان به ترتیب توالی گرفته می شود. مدل ریاضی پیشنهادی، تعداد تامین کنندگان تیم اصلی را پویا در نظر گرفت و برای هریک از تامین کنندگان اصلی، حداقل یک و حداکثر دو پشتیبا ن ارائه داد و تیمی از تامین کنندگان را به عنوان اصلی و پشتیبا ن در نظر گرفت. بنابراین برتری این پژوهش، در نظر گرفتن هم زمان معماری محصول و شبکه تامین کنندگان، در قالب تیمی از تامین کنندگان با دو هدف است: ۱) بیشینه کردن وزن شبکه همکاری تامین کنندگان؛ ۲) کمینه کردن مجموع کل هزینه تعاملات داخلی و خارجی برای تحقق ماژول های محصول و برای تولیدکننده اصلی و هزینه پیشنهادی ماژول توسط تامین کننده، با در نظر گرفتن مهارت ، ظرفیت، سفارش و تامین کنندگان پشتیبا ن. همچنین ارتبا ط بین تامین کنندگان و درون و بین ماژول ها را در نظر گرفت و در فازهای اولیه طراحی، تخمینی از هزینه تعاملات را با استفاده از خوشه بندی ماتریس ساختار طراحی به دست آورد. این مدل با یک مطالعه عددی در یک مجموعه داده مصنوعی و یک داده واقعی برای یک محصول صنعتی، دوربین الکترواپتیکی ارزیابی شد و با روش های مجموع وزنی، ال پی متریک و محدودیت اپسیلون تقویت شده حل و نتایج مقایسه شد و تحلیل حسابت نیز انجام شد. ترکیب بهینه تامین کنندگان در اوایل فازهای طراحی، با توجه به مهارت ها، شبکه همکاری، ظرفیت، پشتیبا ن و تخصیص سفارش به شرکت های تولیدی در انجام پروژه ها یا عملیات خود کمک خواهد کرد.
کلیدواژه ها:
معماری محصول ماژولار ، هزینههای تعاملات ، طراحی شبکه تامین کنندگان ، شبکه همکاری ، ارتبا طات بین تامین کنندگان ، مدل بهینه سازی
نویسندگان
سید محمد سجادیان
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
رضا حسنوی
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
مهدی کرباسیان
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
مرتضی عباسی
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :