سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 415

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EARTHSCI02_018

تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1401

چکیده مقاله پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰

امروزه نقشه های پوشش اراضی فرآیندی برای پایش تغییرات عوارض و برنامه ریزی مناسب است، اهمیت روزافزون برای حوزه های کشاورزی، منابع طبیعی و زیست محیطی و اقتصاد دارد. بررسی پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی با استفاده از تصاویر ماهواره ای چندزمانه و طبقه بندی تصاویر یکی از روش های مهم درتفسیرتصاویر ماهواره ای است که کاربرد زیادی در بررسی تغییرات زمین دارد. در این میان داده های ماهواره ای به دلیل ارایه اطلاعات به روز، ارزان بودن و تنوع اشکال بهترین وسیله برای آشکارسازی و ارزیابی تغییرات و بررسی توسعه پوشش گیاهی با استفاده از داده های سنجش ازدور و تکنیک های جی آی اس است. هدف از این مقاله، فرابینی پایش تغییرات پوشش اراضی گیاهی و بررسی پارامتر های ماتریس ابهام در استان البرز (در قسمت جنوبی رشته کوه البرز) در سال های(۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰) با استفاده از تصویر ماهواره ای سنتینل۲ می باشد. پس از بررسی دو طبقه بندی کمترین فاصله و بیشترین احتمال بر روی تصاویر ماهواره ای اخذ شده می توان نشان داد که پوشش اراضی گیاهی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۶ کاهش و همچنین در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۸ نیز کاهش یافته است. صحت کلی برای طبقه بندی کمترین فاصله به ترتیب برای سال های (۱۴۰۰_۱۳۹۸_۱۳۹۶) برابر (۷۹۹۱/۴۰_ ۰۵۱۲/۷۱ _ ۲۶۷۸/۹۲) و ضریب کاپا به تریب همان سال ها برابر (۷۰۵۰/۰ _ ۸۱۴۵/۰ _ ۸۴۶۷/۰ ) می باشد. همچنین صحت کلی برای طبقه بندی بیشترین احتمال به ترتیب سال های (۱۴۰۰_۱۳۹۸_۱۳۹۶) برابر ( ۱۲۳۱/۸۲_۱۱۳۵/۸۸ _۲۶۷۸/۹۲) و ضریبا کاپا برای همان سال ها برابر(۷۰۵۰/۰_۸۱۴۵/۰_۸۴۶۷/۰) می باشد. طبقه بندی بیشترین احتمال در مقایسه با طبقه بندی کمترین فاصله دقت و صحت بالاتری، برای شناسایی تغییرات پوشش اراضی گیاهی دارد.

کلیدواژه های پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰:

نویسندگان مقاله پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰

مهدی دستجردی

دانشجوی کارشناسی نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

هانیه لیاقت

دانشجوی کارشناسی نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

مقاله فارسی "پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰" توسط مهدی دستجردی، دانشجوی کارشناسی نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران؛ هانیه لیاقت، دانشجوی کارشناسی نقشه برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنجش ازدور، ماتریس ابهام، کمترین فاصله، بیشترین احتمال، البرز هستند. این مقاله در تاریخ 15 فروردین 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 415 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه نقشه های پوشش اراضی فرآیندی برای پایش تغییرات عوارض و برنامه ریزی مناسب است، اهمیت روزافزون برای حوزه های کشاورزی، منابع طبیعی و زیست محیطی و اقتصاد دارد. بررسی پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی با استفاده از تصاویر ماهواره ای چندزمانه و طبقه بندی تصاویر یکی از روش های مهم درتفسیرتصاویر ماهواره ای است که کاربرد زیادی در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پایش میزان تغییر پوشش اراضی گیاهی استان البرز با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل۲ در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۸-۱۴۰۰ با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.