اثر سطوح مختلف پودر عصاره گیاه یوکا (Yucca Schidigera) در جیره غذایی بر عملکرد، متابولیت های خون، سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 226
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-10-1_004
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1400
چکیده مقاله:
این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر عصاره گیاه یوکا شیدیگرا در جیره غذایی بر عملکرد، متابولیت های خونی، سیستم ایمنی و صفات لاشه جوجه های گوشتی در دوره آغازین (۱۰-۱روزگی)، رشد (۲۴-۱۱روزگی) و پایانی (۴۲-۲۵روزگی) انجام شد. از تعداد ۲۵۰ قطعه جوجه گوشتی سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار، ۵ تکرار و ۱۰ قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل مکمل کردن ۵ سطح پودر عصاره گیاه یوکا شیدیگرا (۰، ۰۱/۰، ۰۱۵/۰، ۰۲/۰و ۰۲۵/۰ درصد) به جیره بود. نتایج نشان داد که پودر عصاره گیاه یوکا اثر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد دارد و جوجه ها در تیمار ۰۱/۰ درصد پودر عصاره یوکا بهترین و در تیمار شاهد و ۰۲۵/۰ درصد پودر عصاره یوکا بالاترین ضریب تبدیل غذایی را داشتند. میانگین وزن بدن و افزایش وزن روزانه در دوره رشد بین تیمارها اختلاف معنی داری داشتند. وزن جوجه ها در تیمار ۰۱/۰ درصد پودر عصاره یوکا نسبت به تیمار ۰۲۵/۰ درصد بطور معنی داری بیشتر بود. میزان ایمنوگلوبولین M در تیتر اول (۳۵روزگی) در تیمار ۰۱/۰ درصد پودر عصاره یوکا بطور معنی داری بیشتر از تیمارهای ۰۲/۰ و ۰۲۵/۰ درصد پودر عصاره یوکا بود. غلظت LDL خون بین تیمارها اختلاف معنی داری داشت. کمترین غلظت مربوط به جوجه های تیمار ۰۱۵/۰ درصد پودر عصاره یوکا و بیشترین مربوط به جوجه های تیمار ۰۲۵/۰درصد بود. سطوح مختلف پودر عصاره یوکا در جیره تاثیر معنی داری بر صفات لاشه و ایمنی سلولی جوجه ها نداشت. با توجه به نتایج بدست آمده، سطح ۰۲/۰ درصد پودر عصاره یوکا عملکرد بهتری نسبت به سایر سطوح داشت ولی اختلاف آن تیمار شاهد معنی دار نبود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان امیربیک
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
احمد حسن آبادی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
حسن نصیری مقدم
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :