اثرات جاذب آلومینوسیلیکاته نانو ساختار فرآوری شده فیزیکی بر عملکرد، وزن نسبی اجزای لاشه و فراسنجه های بیوشیمیایی خونی جوجه گوشتی تحت چالش با آفلاتوکسین B۱
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 272
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-10-4_002
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1400
چکیده مقاله:
هدف از این آزمایش، ارزیابی اثرات جاذب آلومینوسیلیکاته نانو ساختار فرآوری شده فیزیکی (BF) بر عملکرد، وزن نسبی اجزای لاشه، فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی تحت چالش با آفلاتوکسین B۱ بود. برای این منظور از ۱۶۰ قطعه جوجه خروس یک روزه راس ۳۰۸ در یک طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار و ۴ تکرار و ۸ پرنده در هر تکرار به مدت ۳۵ روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد منفی (C)، شاهد مثبت (جیره پایه + آفلاتوکسینAFB۱) و سه سطح: ۲۵/۰، ۵/۰ و ۷۵/۰ درصد جاذب آلومینوسیلیکاته نانو ساختار فرآوری شده فیزیکی (BF) که به جیره پایه آلوده به آفلاتوکسین AFB اضافه گردید بود. مقدار آفلاتوکسین افزوده شده به جیره های آلوده در دوره آغازین و رشد برابر ppb۵۰۰ و در دوره پایانی ppb۱۰۰۰ آفلاتوکسین بود. در ۳۵ روزگی، خون گیری از یک پرنده از هر تکرار به عمل آمد و یک قطعه پرنده کشتار و اجزای لاشه آن توزین و وزن نسبی آن ها تعیین گردید. نتایج نشان داد که افزودن ۲۵/۰BF به جیره آلوده باعث افزایش مصرف خوراک، کاهش درصد چربی بطنی و LDL سرم خون در دوره پرورش گردید (۰۵/۰ < P). بالاترین وزن بدن در تیمار ۵/۰ درصد BF نسبت به شاهد مشاهده شد (۰۵/۰ < P). ضریب تبدیل خوراک در جوجه های تغذیه شده با AFB در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰ < P). کمترین غلظت تری گلیسرید در شاهد مثبت در مقایسه با گروه دریافت کننده همزمان آفلاتوکسین و ۷۵/۰ درصد BF مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در تیمار AF نسبت به شاهد منفی و ۵/۰ درصد BF افزایش معنی داری داشت. بنابراین یافته های این آزمایش آفلاتوکسین باعث کاهش شاخص های عملکردی می شود و افزودن جاذب آلومینوسیلیکاته نانو ساختار فرآوری شده فیزیکی در سطح ۵/۰ درصد به جیره های آلوده به آفلاتوکسین، اثرات منفی آفلاتوکسین را بر عملکرد بهبود بخشیده و درصد چربی بطنی را کاهش می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن کیهانی یزدی
دانشگاه بیرجند
سیدجواد حسینی واشان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
نظر افضلی
بیرجند
محسن مجتهدی
دانشگاه بیرجند
علی اله رسانی
دانشگاه بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :