نگاهی گفتمانی به اسلام هراسی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 251
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-2-4_006
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1400
چکیده مقاله:
اسلام هراسی، به صورت گفتمانی فراگیر در رابطه میان غرب و جهان اسلام، نقش مهمی در شکلگیری فرآیندهای مختلفی دارد که از یک مبنا ریشه میگیرند و آن ارائه تصویری هراسانگیز از اسلام است. ریشه اسلامهراسی را میتوان در نوع نگاه مسیحیان در جنگهای صلیبی به اسلام یافت. اسلام، با تعریفی که از آن صورت گرفت، به بازتعریفی برای «دشمن» در سیاست خارجی کشورهای غربی تبدیل شد و رسانه به عنوان مهم ترین ابزار در شکل دهی به افکار عمومی در بازتولید معنا و بسط این گفتمان نقش موثری ایفا نمود. از این رو باید اسلامهراسی را به مثابه گفتمانی فراگیر در ارتباط با سیاستهای غرب با اسلام دانست. در مقاله حاضر به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که چگونه اسلامهراسی توانسته با مکانیزم برجسته سازی و حاشیه رانی به گفتمانی مسلط تبدیل شود؟ در این زمینه فرآیند پیدایش و استقرار اسلام هراسی و چگونگی مفصل بندی نشانه ها را در چارچوب نظریه گفتمان لاکلا و موف بررسی خواهیم نمود. نوآوری در این تحقیق، بررسی نظری و تحلیلی گفتمانی از چگونگی هژمونیک شدن اسلام هراسی به واسطه فرایندهای دوگانه برجسته سازی و حاشیه رانی است.
کلیدواژه ها:
Islamophobia ، Discourse ، Political Islam ، Media ، Foregrounding ، Backgrounding ، اسلام هراسی ، گفتمان ، اسلام سیاسی ، رسانه ، برجسته سازی ، حاشیه رانی
نویسندگان
حامد عامری گلستانی
Islamic Azad University, Ahwaz Branch
نفیسه سادات قادری
Islamic Azad University, Shahreza Branch
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :