بررسی مقدار آنتیموان در گیاهان روئیده درمنطقه معدنی پتیار انارک، استان اصفهان
محل انتشار: اولین همایش ملی گیاه پالایی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,876
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PHYTEO01_111
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
آنتیموان از عناصری است که در موجودات زنده عملکرد شناختهشدهای ندارد و افزایش غلظت آن برای جانداران حالت سمی دارد. این عنصر از طریق گیاهان وارد بدن جانداران و از جمله انسان میشود و اثرات سمیت خود را ایجاد میکند. بنابراین حذف این عنصر از محیط و از جمله خاک بسیار حائز اهمیت میباشد. یکی از روشهای حذف عناصر سمی استفاده از گیاهان بیشتجمعدهنده میباشد. بهترین روش برای شناسایی این گیاهان، جمعآوری گونههای گیاهی رشد یافته در خاکهای آلوده به آنتیموان و اندازهگیری میزان فلز تجمعیافته در بخش هوایی این گیاهان است. بنابراین در این تحقیق تعداد 26 گونه گیاهی از منطقه معدنی پتیار در نزدیکی شهر انارک جمعآوری گردید و میزان آنتیموان در ریشه و بخشهای هوایی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که گیاه Artemisia Siberia با مقدار 11/4 میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک بیشترین مقدار آنتیموان را دارد. همچنین نتایج نشان داد که مقدار تجمع آنتیموان در بخش هوایی بسیار بالاتر از ریشه میباشد. همچنین بین مقدار آنتیموان در خاک و مقدار آنتیموان تجمعیافته در گونههای گیاهی رابطه مستقیمی وجود درد
نویسندگان
ناصر جمالی حاجیانی
دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
سید مجید قادریان
دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :