تعیین ظرفیت بافری برخی ترکیبات آلکالایزری و بافری معدنی بومی و تاثیر آن ها بر فراسنجه-های تخمیر و هضم شکمبه ای در شرایط برون تنی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 238
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-11-4_007
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1400
چکیده مقاله:
آزمایشی طی دو مرحله با هدف بررسی ظرفیت و شاخص ارزش بافری برخی ترکیبات بافری و آلکالایزری بومی و تاثیر آنها بر فراسنجههای تخمیر و هضم شکمبهای در شرایط برونتنی انجام شد. نمونههای مختلف اکسید منیزیم، کربنات منیزیم و بنتونیت سدیم از معادن بومی استان خراسان جنوبی و یک نمونه بیکربنات سدیم به عنوان رایجترین بافر مورد استفاده در تغذیه دام تهیه شد. در مرحله اول pH، ظرفیت بافری و شاخص ارزش بافری نمونهها و در مرحله دوم فراسنجه های تخمیر و تولید گاز با دو سطح یک و سه درصد از نمونه های منتخب و در روش کشت ثابت شکمبه ای اندازهگیری شد. نتایج بدست آمده از مرحلهی اول نشان داد که بیشترین مقدار pH، ظرفیت بافری و شاخص ارزش بافری مربوط به نمونههای اکسید منیزیم بود که با سایر نمونهها اختلاف معنیدار آماری داشت. در مرحله دوم آزمایش بیشترین مقدار تولید گاز پس از ۹۶ ساعت انکوباسیون مربوط به سطح ۳ و ۱ درصد بیکربنات سدیم و کربنات منیزیم، و کمترین مقدار مربوط به سطح ۳ درصد اکسید منیزیم بود. بالاترین مقدار pH و ماده خشک ناپدید شده پس از ۲۴ ساعت انکوباسیون بهترتیب در سطح ۳ درصد اکسید منیزیم و سطح ۱ درصد کربنات منیزیم مشاهده شد. علاوه بر این ترکیبات مورد آزمایش بر غلظت نیتروژن آمونیاکی در طول ۲۴ ساعت انکوباسیون تاثیری نداشتند. بطور کلی نتایج این پژوهش بیان می کند که ترکیبات آلکالایزری و بافری بومی، به لحاظ ویژگی های بافری تفاوت های زیادی داشته و نمونههای کربنات منیزیم بدون داشتن ظرفیت بافری بالا قادرند قابلیت هضم را بهبود ببخشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید مرتضی وقار سیدین
دانشگاه بیرجند
محسن مجتهدی
دانشگاه بیرجند
سید احسان غیاثی
دانشگاه بیرجند
محمد حسن فتحی نسری
دانشگاه بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :