بررسی موانع کشت زراعی گیاه هالوفیت سالیکورنیا با بهره برداری از آب دریا
محل انتشار: کنفرانس ملی بهره برداری از آب دریا
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,053
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSWU01_022
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
سالیکورنیا Salicornia.L. یک جنس از گیاهان یکساله خانواده کنوپودیاسه است که به صورت گیاه علفی با ساقههای آبدار و گوشتی ظاهر میشود و به عنوان یکگیاه هالوفیت با قابلیت زراعی به منظور تولید روغن و علوفه شناخته شده است و پتانسیل بالایی جهت کشت با استفاده از منابع آب شور دریا دارد. به منظور ارزیابی سطوح مختلف شوری بر رشد و نمو سالیکورنیا، سطوح تیمار شوری با کلرید سدیم در 6 سطح 0،100،200،300،400،600 میلی مولار و در 3 تکراراعمال شد. پس از اعمال تیمار ها طی دوره 60 روزه نمونه برداری ها انجام شده و وزن خشک اندام هوایی، پتانسیل آبی وعناصر معدنی در اندام هوایی اندازه گیری شد. بیشترین رشد و نمو و ماده خشکتولید شده در شوری 200 میلی مولار مشاهده شد و در سطوح بالاتر شوری نیز تا 400 میلی مولار رشد مناسبی بدست آمد. با توجه به رشد مطلوب سالیکورنیا در سطح شوری آب دریا وکاربرد ها ومصارف گونا گون آن، این گیاه می تواند به عنوان یکگیاه زراعی مورد کشت و بهره برداری قرار گیرد و تولید روغن و علوفه با ایجاد مناظر طبیعی در اراضی شور ساحلی با بهبود واحیاء چرخه های اکولوژیک نقش مهمی در حفظ زیبایی و ایجاد اکوسیستم های پایدار در این مناطق داشته باشد. اما توسعه اکشت این گیاه به صورت زراعی با موانعی مانند عدم دسترسی به بذور اصلاح شده، نبود تجهیزات مکانیزاسیون مناسب کشت این گیاه،عدم دسترسی به صنایع تبدیلی و... روبرو استکه در ادامه به آن پرداخته خواهد شد
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :