کاربرد انار در غذا، دارو و نانوفناوری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه آراسته

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محسن برزگر

استاد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس،ص پ ۳۳۶-۱۴۱۱۵، تهران

چکیده

میوه انار یکی از قدیمی ترین میوههای مورد استفاده بشر، با نام علمی Punica granatum متعلق به خانواده پونیکاسه می باشد و ایران به عنوان مبدا و منشا این میوه، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده انار در دنیا محسوب می شود. انار، سرشار از ترکیبات مغذی و فیتوشیمیایی ازجمله پلی فنولها، پلی ساکاریدهای پیچیده و اسیدهای چرب غیراشباع می باشد. آب انار حاوی آنتوسیانین -ها و موادمعدنی به خصوص پتاسیم ، پوست آن دارای تانن ها و ترکیبات پلی فنولی و هسته ی آن غنی از پونیسیک اسید می باشد. بخش های مختلف این میوه به دلیل وفور ترکیبات زیست فعالی همانند پونیکالاجین ها، قابلیت افزایش ماندگاری و حفاظت میکروبی از موادغذایی را دارد. کاربرد انار به صنعت غذا محدودنشده و در پزشکی و نانوفناوری نیز مورد استفادهی گسترده قرارمی گیرد و ازجمله کاربردهای آن می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش دیابت در پزشکی و تهیه نانوذراتی همچون نانوامولسیون و نانولیپوزوم در نانوفناوری اشارهکرد. در این مقاله به بررسی کاربردهای مختلف این میوه در صنایع غذایی ، داروئی و نانوفناوری پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

انار، الاجی تانن ، پونیکالاجین ، ترکیبات زیست فعال، پونیسیک اسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.