کاربرد نانواکسیدهای فلزی به عنوان راهکاری نوین در کاهش بار میکروبی آب مصرفی در صنایع تبدیلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس شاهقلیان

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

مژگان اژدر

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

حسن ذکی دیزجی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

برخورداری از منابع آبی سالم در جهان امروز از دغدغه های مهم در همه کشورهاست . شرط لازم برای رسیدن به توسعه همه جانبه و پایدار در دسترس بودن منابع آبی است و اهمیت کنترل کیفیت آب در امنیت غذایی بر همگان آشکار است . به منظور حفظ ایمنی غذایی و سلامت مصرف کنندگان، آب مصرفی در صنایع تولید کننده مواد خوراکی و نوشیدنی باید با الزامات کیفی مربوطه مطابقت داشته باشد، چرا که وجود هر گونه آلودگی فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی در آب دارای پتانسیل انتقال به محصول نهایی است . از گذشته نه چندان دور تاکنون، اهداف تصفیه آب شامل کاهش مواد معلق و زدودن عوامل زنده بیماری زا در آب بود که با روشهای متداول فیلتراسیون و گندزدایی انجام می شود. با افزایش غلظت مواد ریزدانه ، ترکیبات ازته ، مواد آلی و معدنی و فلزات سنگین به منابع آب، روشهای متعارف جوابگو نبوده و لازم است از فرآیندهای پیشرفته تر استفاده شود.امروزه به کمک فناوری های نوین مانند نانو فناوری ، مواد و راهکارهای جدیدی برای تصفیه و نیز گندزدایی آب و نیز آب مصرفی در صنایع تولید کننده مواد خوراکی ، فاضلابهای صنعتی و کشاورزی معرفی شده است . در این مقاله ضمن بررسی مقدماتی مسائل و مشکلات مربوط به آب و انواع عوامل بیماری زای موجود در آب، به بررسی کاملی از نانوذرات فلزی و به ویژه نانواکسید روی در خصوص کاربرد آن در کاهش بار میکروبی آبهای پس شستشوی کارخانجات مرتبط با محصولات غذایی پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

اشرشیاکلی ، باکتری کشی ، تصفیه آب، کیفیت آب، نانواکسید فلزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.