تدوین الگوی مولفه های اخلاقی مشارکت در رفتار آوایی کارکنان
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 304
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-16-4_008
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1400
چکیده مقاله:
زمینه: مشارکت کارکنان در سازمان و شنیدن صدای آنها، یکی از راه های هم افزایی و تقویت روحیه انتقادپذیری و کار تیمی با هدف افزایش بهره وری در سازمان هاست. هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی مولفه های اخلاقی مشارکت در رفتار آوایی کارکنان است.
روش: روش پژوهش آمیخته اکتشافی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان، دانشگاه های کرمانشاه، همدان و کردستان بود(۱۵۸۵ نفر). در بخش کیفی به صورت هدفمند و بر مبنای اصل اشباع نظری تعداد ۳۵ نفر از کارکنان مورد مصاحبه قرار گرفتند. در بخش کمی بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۳۱۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی جهت شناسایی عامل های زیر بنایی مشارکت کارکنان در رفتار آوایی، سپس تحلیل عاملی تاییدی به منظور تعیین میزان توان مدل عاملی استفاده شد.
یافته ها: نتایج بخش کیفی در قالب ۳۸ مضمون فرعی، و ۱۰ مضمون اصلی دسته بندی شد. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی مضامین فرعی، در قالب ۷ عامل زیربنایی توانمندی و قابلیت حرفه ا ی، معیارهای ارزیابی عادلانه، سبک رهبری اخلاقی، عدالت سازمانی پایدار، وجدان کاری، جو اخلاقی حامی مشارکت و اعتقادات و باورهای فردی مشخص شدند. در بخش تاییدی نیز مدل ارتباط عامل ها با رفتار آوایی، برازش مناسبی داشت، که نشان از مناسب بودن عامل ها در توسعه رفتار آوایی دارد.
نتیجه گیری: توسعه آوا و استفاده از مزایای آن نیازمند تقویت مولفه های اخلاقی و ترغیب کارکنان به مشارکت سازمانی و کاربست مولفه های اخلاقی در آوا و بیان نظرات آنان است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد فائق محمدی
۱. گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بو علی سینا
سیروس قنبری
۱. گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بو علی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :