اثر شربت بارهنگ بر شدت سرفه

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 215

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_097

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

مقدمه : سرفه یکی از شایع ترین شکایت ها به دنبال برونشیت می باشد. این مطالعه به بررسی اثربخشی شربت بارهنگ در شدت سرفه بیماران مبتلا به عفونت های تنفسی فوقانی پرداخته است .مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور،۸۰ بیمار ۲۰ تا ۷۵ سال مبتلا به سرفه به مدت ۱۰ روز در دو گروه شربت بارهنگ و شربت پلاسبو وارد شدند. شدت برونشیت حاد (بر مبنای چک لیست استاندارد (BSS، شدت سرفه و کیفیت زندگی بیماران، قبل و بعد از شروع مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت . بیماران درمان های استاندارد را طبق معمول دریافت کردند.نتایج : پس از ۱۰ روز مطالعه ، شدت برونشیت حاد در گروه بارهنگ به صورت معناداری نسبت به گروه پلاسبو کاهش یافت . شدت سرفه و کیفیت زندگی نیز در گروه بارهنگ نسبت به گروه پلاسبو، بهبود یافت .بحث : شربت بارهنگ به صورت معنی داری شدت سرفه را در بیماران مبتلا به برونشیت ، کاهش داد.

کلیدواژه ها:

طب سنتی ایرانی ، سرفه ، برونشیت ، بارهنگ

نویسندگان

سیدعلی مظفرپور

دانشیار متخصص طب سنتی ، رییس دانشکده طب سنتی ایرانی ، مرکز تحقیقات طب سنتی و تاریخ علوم پزشکی ، پژوهشکده سلامت ، دانشگاه علوم پزشکی بابل ، بابل

علی رضا نادری

گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل

هدی شیرافکن

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل