بررسی تاثیر خود استنادی بر شاخص اچ اعضای هیئت علمی ۵ دانشگاه برتر مهندسی ایران
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 164
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-8-2_002
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: خوداستنادی زمانی اتفاق میافتد که نویسنده به آثار علمی قبلی خود، استناد میکند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر خوداستنادی بر شاخص اچ اعضای هیئت علمی ۵ دانشگاه برتر مهندسی ایران بر اساس پایگاه اسکوپوس است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و با استفاده از روش علم سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل ۳۰۳ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه های شریف، امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت و نوشیروانی بابل دارای شاخص اچ بالای ۲۰ در اسکوپوس در بین سال های ۲۰۱۹-۲۰۱۵ بودند. تحلیل داده ها با نرم افزار اکسل و SPSS ۱۹ انجام شد و از آزمون همبستگی اسپیرمن برای تعیین رابطه بین متغیرها استفاده شد.
یافته ها: یافتهها نشان داد که اعضای هیئت علمی رشته های مکانیک، مواد و مهندسی شیمی به ترتیب با داشتن تعداد ۱۳۷۶، ۱۲۴۸، ۱۱۷۶ مقاله قبل از حذف خوداستنادی، دارای بیشترین شاخص اچ بوده اند و بعد از حذف خود استنادی همین رشته ها به ترتیب با داشتن تعداد ۱۲۷۱، ۱۱۸۳ و ۱۰۸۷ مقاله دارای شاخص اچ بالا بوده اند. بعد از حذف خوداستنادی رشته شیمی با ۱۱۲ واحد کاهش، بیشترین و کمترین تغییر مربوط به رشته معماری با ۲ واحد کاهش در شاخص اچ است. بیشترین تاثیر شاخص اچ بعد از حذف خوداستنادی ها مربوط به دانشگاه نوشیروانی بابل و کمترین تاثیر مربوط به دانشگاه صنعتی شریف بوده است. همچنین مشخص شد که بین خوداستنادی اعضای هیئت علمی و تعداد مقالات آن ها رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از بررسی نشان داد که خوداستنادی در دانشگاه صنعتی شریف کمترین و در دانشگاه نوشیروانی بابل بیشترین تاثیر را به مقدار اچ اعضای هیئت علمی داشته است.
کلیدواژه ها:
Self-citation ، Hersh index ، Faculty members ، University ، Iran ، خوداستنادی ، شاخص اچ ، اعضای هیئت علمی ، دانشگاه ، ایران
نویسندگان
فرزانه محمدی جوزدانی
Central library, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
منصوره طباخان اصفهانی
Central library, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :