شاخص بانکداری الکترونیک و کفایت سرمایه بر عملکرد بانک با تاکید بر شاخص های ثبات و تمرکز بانکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مدیریت،مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IMIEACONF01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید طهماسبی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

دگرگونی های جهان به واسطه ظهور فن آوری و فن آوری اطلاعات، اینترنت و به تبع آن، ایجاد دولت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی که به نوبه خود از فنآوری اطلاعات نیز به عنوان موسساتی که در حوزه های مختلف پولی و مالی فعالیت می کنند، از این امر مستثنا نبوده اند و در انجام امور خود با موانع و تهدیدهای گوناگونی مواجه هستند که برای فایق آمدن بر آنها و دستیابی به فرصت های بالقوه بازار، باید دارای مزیت های رقابتی باشند. تحقیقات نشان داده است که بانکها با افزایش مشتریان وفادار و تراز اول خویش و ایجاد رضایت موثر در مشتریان، به طور بی سابقه ای به سودآوری خود می افزایند(کلودین اسکای و همکاران ،۲۰۱۶) امروزه بیشتر بانک ها با محیطی کاملا پویا روبه رو هستند و همه بانکها چه بزرگ و چه کوچک با توجه به تغییرات برق آسا در موقعیت های رقابتی و شرایط حاکم بر بازار، جذب و حفظ مشتریان تجاری را در سرلوحه برنامه های خویش قرار داده اند. از سوی دیگر، مشتریان، فرصتهای بیشتری را برای مقایسه خدمات در اختیار دارند و قضاوت مشتری در مورد بانک هم مبتنی بر میزان توانمندی بانک در کمک به حل معضلات و توسعه تجارت استوار می باشد. امنیت، سرعت تراکنش، همراهی با مصرف کننده و سهولت استفاده، اعتماد و مسایل مربوط به حریم خصوصی،از مهم ترین عوامل در انتخاب بانک توسط مشتری می باشند.از اینرو، پذیرش بانکداری آنلاین در بیشتر کشورهای جهان رو به افزایش نهاده، به گونه ای که نرخ ارتباط های بانکداری الکترونیکی در کشورهای پیشتاز از ۵۰ درصد هم گذشته است هدف تحقیق حاضر شاخص بانکداری الکترونیک و کفایت سرمایه بر عملکرد بانک با تاکید بر شاخصهای ثبات و تمرکز بانکی است که این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی است و از لحاظ ماهیت تحلیلی – توصیفی است. جامعه آماری در این تحقیق شامل اطلاعات مربوط به بانک های خصوصی منتخب بورس اوراق بهادار تهران می باشد که با توجه به در دسترس بودن داده ها و متغیرهای مطالعه، برای دوره زمانی ۱۳۹۹-۱۳۹۰ و بشکل سالیانه در نرم افزار ایویوز به تجزیه و تحلیل داده ها، در بانک های مورد بررسی قرار گرفت. نوع داده ها در این پژوهش به صورت پانل (Panel Data) می باشد. با توجه به نتایج تخمین مدل تمامی فرضیه های تحقیق مورد پذیرش قرار گرفت.

کلیدواژه ها

دستگاه های خودپرداز، ثبات بانکی، نسبت سرمایه، شاخص تمرکز، اندازه بانک، سود آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.