استفاده از روش کلاهک جذب رایحه جهت شناسایی ترکیبهای سه گونه گیاه معطرWisteria sinensi (Sims.) Sweet. ، Polianthestuberosa L. و Rosa × damascena Herrm.
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 277
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOPH-5-4_003
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1400
چکیده مقاله:
اخیرا پیشرفت هایی درزمینه تهیه رایحه از نمونه های معطر با فن آوری جدید صورت گرفته است، از جمله آن روش های تله گذاری توسط کلاهک (HTT) را می توان ذکر کرد. در این تحقیق اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جذب رایحه توسط کلاهک به همراه خلاء و حلال (VHS) شده است. نمونه های گیاهی در فروردین ماه ۱۳۹۳ از قطعه گیاهان دارویی باغ گیاه شناسی ملی ایران و همند ابسرد – دماوند جمع آوری شدند. سپس با دستگاه مذکور اقدام به جذب رایحه از سه گونه معطر به نام های: گیاه پیچ گلیسین Wisteria sinensis(Sims) Sweet، گل مریم Polianthes tuberose L. و گل محمدی Rosa × damascena Herrm. گردید. ترکیب های شیمیایی رایحه های جذب شده از گیاهان توسط دستگاهای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد اندازه گیری و شناسایی قرار گرفتند. ترکیب های عمده و فرار شناسایی شده در گل گونه پیچ گلیسین W. sinensis به ترتیب عبارت بودند از : کریزانتنون (۸/۲۸ درصد)، سانتولینا (۹/۲۲ درصد)، ان-دکانال (۹/۲۱ درصد)، و ان – تریدکان (۹/۱۱ درصد)، مهمترین ترکیبات استخراج شده از رایحه گل محمدیR. damascena عبارت بودند از: سانتولینا (۶۵ درصد)، (ایی) -۲- هگزانال (۱۸ درصد) و سیس-پینن هیدرات (۵/۳ درصد) و سپس ترکیب های عمده در رایحه گل مریم P. tuberosa عبارت بودند از: ۲،۴- (ایی، ایی)- هگزادینال (۴/۸۳ درصد)، ۳-اوکتانول استات (۸/۳ درصد) و پروپیل بوتیرات (۶/۳ درصد). با توجه به نتایج امکان جمع آوری ترکیب های سبک از اندام های معطر گیاهان در هر زمان ممکن با این روش ابداعی، امکان پذیر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد باقر رضایی
استاد بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
کامکار جایمند
دانشیار بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقی قات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :