بررسی خصوصیات رئولوژیکی ژلاتین فیل ماهی ایرانی(بلوگا استورژن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI18_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی مرتضوی

استاد ، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

عباس مهجوریان نماری

مربی ، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

علی معتمدزادگان

استادیار ،گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی س

چکیده

در این پژوهش از اثر پیش فراوری شامل دو سطح اسید استیک ( ٢و ٢/ ٠) و دو سطح قلیا ( ٢و ٢/ ٠) در استخراج ژلاتین از پوست فیل ماهی استفاده گردیده و بازده استخراج ، نقطه ذوب ، ویسکوزیته و الگوی الکتروفورز ژلاتینهای استخراجی اندازگیری شد . نتایج نشان داد که باافزایش غلظت اسید ، راندمان افزایش یافت، اما غلظت قلیا تاثیر منفی بر ان داشت ( 05 / p< 0 ). در بررسی نقطه ذوب نشان داد که بالاترین و پایین ترین نقاط ذوب به ترتیب مربوط به تیمار اسید ٢/ ٠ نرمال - قلیا ٢ نرمال و اسید ٢ نرمال - قلیا ٢ نرمال بودند ( 05 / p< 0 ).در مطالعه ویسکوزیته مشاهده شد که با کاهش غلظت ژلاتین و افزایش دما ، ویسکوزیته کاهش یافت . در عین حال تا ثیر غلظت اسید در مقابلغلظت قلیا در تغییرات ویسکوزیته بیشتر بود ( 05 / p< 0 ).در مطالعه الگوی الکتروفورز با SDS-PAGE نمونه های ژلاتین، در همهتیمارها زنجیره الفا دیده شد . بیشترین زنجیره الفا در تیمار اسید ٢/ ٠ نرمال- قلیا ٢ نرمال و بیشترین زنجیره بتا در تیمار اسید ٢ نرمال - قلیا ٢/ ٠ نرمال مشاهده گردید. نتایج نشان داد که رابطه معنی داری بین نوع ژلاتین استخراجی و خصوصیات عملکردی ان وجود دارد

کلیدواژه ها

پیش فراوری،ژلاتین،نقطه ذوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.