رفع گرفتگی غشاهای پلیمری بااستفاده ازفراصوت درحین فرایندمیکروفیلتراسیون درمدول های مختلف

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI18_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید مسکوکی

استادیار گروه کشاورزی و صنایع غذایی پژوهشکده علوم وصنایع غذایی

سیدعلی مرتضوی

استاد گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

آرش مسکوکی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی پزشکی دانشگاه نانیانگ سنگاپور:

چکیده

دراین تحقیق اثر اعمال فراصوت در بازیابی شارتراوه ومقاومت هیدرودینامیکی در سه مدول مختلف غشا درحین فرایند میکروفیلتراسیون مورد مطالعه قرار گرفته است. ابتدا سه مدول مختلف غشای فیبر توخالی،تخت و حلزونی را در طی فرایندمیکروو اولترافیلتراسیون دو نوع خوراک آب مقطر میلی Q وشیرچربی گرفته 1% به مدت 30 دقیقه تحت تأثیر فراصوت درفرکانس های 28 ، 45 و 100 کیلوهرتز باشدت 300 وات قرارداده ومیزان شار تراوه(جریان پرمیئت) و مقاومت هیدرولیکی هرغشا بطور جداگانهمحاسبه گردیدند.کلیه داده ها درطرح بلوک کامل تصادفی و بااستفاده ازجدول ANOVA تجزیه وتحلیل آماری شده و میزان 2Rآنها نیز تعیین ومنحنی های همبستگی بین تیمارها درطول فرایند ترسیم گردیدند. نتایج حاصل نشان داد که کلیه فرکانس های فراصوت بخصوص 28 کیلوهرتز سبب بازگشت کامل شارتراوه و مقاومت هیدرولیکی مشابه غشای نودر همان پنج دقیقه اولگردید و گرفتگی کاملاً برطرف گردید.اما درغشای تخت به دلیل اثر ممانعت کنندگی مدول قاب و صفحه فلزی و آکریلیک فقطفراصوت در فرکانس 28 کیلوهرتز اثر قابل ملاحظه ای در بهبود شار تراوه و مقاومت هیدرولیکی غشا پس از سی دقیقه نسبت به تیمار شاهد در حین فرایند داشته و فرکانس های 45 و 100 کیلوهرتز نتوانسته اند تأثیر معنی داری در بازیابی شار تراوه و کاهشمقاومت هیدرولیکی داشته باشند.اعمال فراصوت در هیچ یک از فرکانس های مورد آزمایش تأثیری بر شارتراوه و مقاومتهیدرولیکی غشای حلزونی درطول فرایند ندارند.عدم تأثیراثرپاک کنندگی امواج فراصوت در غشای حلزونی به دلیل ساختار مخصوص مدول آن است که از رسیدن امواج فراصوت و اثرات ناشی از آن بر سطوح ومنافذ غشا جلوگیری نموده و لذا قادر بهجلوگیری از گرفتگی نمی باشند.

کلیدواژه ها

غشا، گرفتگی، شارتراوه، مقاومت هیدرودینامیکی ، فراصوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.