بررسی پراکنش بذر علفهای هرز در نمونه های گندم استان ایلام

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_382

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

چکیده مقاله:

به دلیل شرایط آب و هوائی گوناگون در ایلام که موجب حضور تنوع بسیار زیاد علف های هرز در مزارع این استان شده و با توجه به محدود بودن تأثیر علفکش های موجود در کنترل گونه های مختلف، لازم بود فراوانی بذر علف های هرز در محموله های گندم بررسی شود. لذا در سال زراعی 87-86 از محموله های تحویلی به مراکز خرید تعداد 480 نمونه گندم در شهرستان های استان جمع آوری گردید. از این میزان نمونه تعداد 73 نمونه از بین شهرستان ها به صورت تصادفی انتخاب گردید. نمونه ها در آزمایشگاه مدیریت حفظ نباتات مورد بررسی قرار گرفتند. به این ترتیب که از هر نمونه پس از به هم زدن مقدار یکصد گرم از آن جداسازی و بذور علف های هرز موجود در آن شمارش گردیده و سپس نمونه ها شناسایی شدند. آنگاه، پس از جمع بندی تمام نمونه های هر شهرستان به ترتیب بیشترین فراوانی گونه ها مشخص گردید. تعداد کل علف های هرز شناسایی شده در محموله ها 27 گونه بود. نتایج نشان داد که در کل استان در بین علف های هرز پهن برگ، جغجغک (Vaccaria Pyramidata)، بی تی راخ(Gallium tricornatum)، خردل وحشی (Sinapis arvensis) و ماشک(Visia Sativa) و در بین علف های هرز کشیده برگ، چچم(Lulium SP)، یولاف وحشی زمستانه(Avena Ludoviciana) جوداس(Hordeum Spontaneum) و فالاریس(Phalaris SP) به ترتیب دارای بیشترین فراوانی بودند. از نظر فراوانی تعداد بذر، 71/42 درصد بذر مربوط به علف های هرز پهن برگ و 28/56 درصد بذرها مربوط به علف های هرز کشیده برگ بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی مردان کاظمی

کارشناس مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ایلام

علی پورنجف

کارشناس مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ایلام

عبدالله فولاد وند

کارشناس مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ایلام

ابراهیم مرشدی

کارشناس مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • با یمانی، م. ع . عظیمی و ح. قیص پور. ...
  • Convolvulus arvensis Centaurea spp. ...
  • Avena leudo viciana Sorgom halepens Stelaria media Phalaris spp. ...
  • Hordeum spontaneum Ermopoa spp. Bromus spp. ...
  • Shanmugavelu _ K.G., R. Aravindn , A. Rajagopal 2000, weed ...
  • نمایش کامل مراجع