تاثیر مصرف یکساله ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت چغندرقند و ارزیابی اقتصادی آن
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AREOAJ-30-3_004
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات مقادیر مختلف ورمی کمپوست بر عملکرد وکیفیت چغندرقند(رقم اکباتان) آزمایشی در سال ۱۳۹۲در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار و ۱۱ تیماردر ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت کرمانشاه اجرا شد. تیمارها شامل نسبت های مختلفی از مقادیر ۳، ۵ و ۷ تن ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی (اوره، سولفات پتاسیم و سوپر فسفات تریپل به ترتیب ۴۰۰ ، ۲۱۵ و ۲۴۰ کیلو گرم در هکتار) به همراه شاهد بود که قبل از کاشت با دیسک با خاک مخلوط شد. نتایج نشان داد که تر کیبی از مصرف ورمی کمپوست و کودشیمیایی بیشترین عملکرد و کیفیت را در چغندرقند ایجاد می کند. به طوریکه بیشترین عملکرد ریشه درتیمارهای با مصرف ۳ تا ۷ تن ورمی کمپوست بعلاوه مقدار ۵۰ درصد کودهای شیمیایی توصیه شده با ۵۷.۴ تا ۵۹.۷ تن در هکتار بود و کمترین عملکرد مربوط به تیمارهای مصرف ورمی کمپوست و بدون کود شیمیایی با عملکرد ۴۲.۶ تا ۴۵تن در هکتار بدست بود. از نظر کیفیت و درصد قند تفاوتی بین تیمارها مشاهده نشد. نتایج تحلیل اقتصادی اثر مصرف کودها نشان داد که هیچ کدام از تیمار های اعمال شده نسبت به شاهد(مصرف ۱۰۰ درصد کود شیمیایی توصیه شده) از نظر اقتصادی برتری نداشت. در مجموع با در نظر گرفتن سایر مزایای بلند مدت مصرف ورمی کمپوست و مسائل زیست محیطی مصرف ۳ تا ۵ تن در هکتار ورمی کمپوست بعلاوه ۵۰ درصد کود شیمیائی مورد نیاز در زراعت چغندرقند قابل توصیه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی جلیلیان
بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
فردین حامدی
بخش تحقیقات خاک و آب ، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
عادل نعمتی
عضو هیات علمی بخش بتحقیقات بررسی های اقتصادی و اجتمایی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
مهیار شیخ الاسلامی
بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، کرمانشاه ، ایران
پیمان ثابتی
بخش تحقیقات گیاهپزشکی ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران
فرشاد زندیان
کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :