تبدیل زیستی تیروزول به هیدروکسی تیروزول با استفاده از اسپور نوترکیب باسیلوس سابتیلیس و بررسی اثرات ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول بر سلول های MCF-۷
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-11-41_001
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: تیروزول (۲ و ۴- هیدروکسی فنیل اتانول) از ترکیبات فنلی طبیعی موجود در زیتون است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی آن شناخته شده اند. بخش درخور توجهی از این ترکیبات فنلی در فرایند تولید روغن از زیتون، خارج و به آب استفاده شده در فرایند و درنهایت به پساب کارخانه وارد می شوند؛ درحالی که می توان این ترکیبات را به مواد فراسودمند و مکمل های غذایی تبدیل کرد. در این مطالعه تیروزول در اثر تبدیل زیستی با استفاده از آنزیم تیروزیناز تثبیت شده در سطح اسپور به هیدروکسی تیروزول تبدیل و اثر ضدسرطانی ترکیب حاصل بر سلول های سرطان سینه رده MCF-۷ بررسی شد. مواد و روشها: اسپورهای سویه نوترکیب Bacillus subtilis DB۱۰۴ (pSDJH-cotE-tyr) که در پژوهش قبلی با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک و تکنیک نمایش پروتئین در سطح ایجاد شده بودند، در محیط اسپورزایی تهیه شدند. واکنش تبدیل زیستی تیروزول به هیدروکسی تیروزول با استفاده از اسپورها انجام و روند واکنش با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا ارزیابی شد. اثر ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول بر رده سلولی MCF-۷ با استفاده از فلوسیتومتری مطالعه شد. نتایج: نتایج حاصل از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا نشان دادند ۱ میلی مولار از تیروزول پس از ۶۰ دقیقه توسط تیروزیناز بیان شده در سطح اسپور به ۱ میلی مولار هیدروکسی تیروزول تبدیل شد. همچنین اثرات ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول حاصل بیش از ۸۰ درصد در سلول های سرطانی MCF-۷ پس از ۴۸ ساعت مشاهده شد. بحث و نتیجهگیری: براساس نتایج حاصل، از تیروزیناز تثبیت شده در سطح اسپور می توان به عنوان آنزیمی فعال برای تولید ترکیبات فراسودمند با خاصیت ضدسرطانی از مشتقات روغن زیتون استفاده کرد. اثرات ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول تولیدشده در اثر تبدیل زیستی تیروزول بر سلول های سرطانیMCF-۷ ، براساس مطالعات انجام شده بر سایر سلول های سرطانی تایید شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
افروز السادات حسینی
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :