بررسی اثر برهم کنش روش خاک ورزی، رطوبت اولیه خاک و زمان مصرف علف کش تری فلورآلین بر کنترل علف های هرز و عملکرد پنبه (Gossypium hirsutum L.)
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AREOAJ-31-4_002
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400
چکیده مقاله:
این مطالعه در قالب آزمایش کرت های نواری به منظور بررسی تاثیرات برهمکنش عوامل خاک ورزی، میزان رطوبت اولیه خاک و زمان های مصرف علف کش تری فلورآلین بر کنترل علف های هرز و عملکرد وش پنبه، در ۴ تکرار در مزرعه آزمایشی در جنوب شرقی شهرستان علی آباد کتول استان گلستان در سال ۱۳۹۲ اجراء گردید. عوامل عمودی عبارت بودند از خاک ورزی در دو سطح استفاده از گاو آهن بشقابی و گاوآهن برگردان دار و رطوبت اولیه خاک تا عمق ۲۴ سانتمیتری در دو سطح ۱۲-۱۴ و۱۷-۱۹ درصد، و عامل افقی را زمان مصرف علف کش تری فلورآلین از ماده تجاری ۴۸ درصد در شش سطح: وجین دستی در طول دوره رشد گیاه پنبه، مصرف ۵/۱ لیتر در هکتار در زمان آبیاری اولیه قبل از کاشت و ۱ لیتر همراه با اولین آب آبیاری در هفته ششم پس از کاشت، مصرف ۵/۱ لیتر در هکتار قبل از کاشت و ۱ لیتر در هفته ششم پس از کاشت و اختلاط با خاک به وسیله کولتیواتور، مصرف ۵/۲ لیتر در هکتار پس از کاشت و قبل از آبیاری و مصرف ۵/۲ لیتر در هکتار قبل از کاشت و مخلوط با خاک، و بدون کنترل تشکیل داد. برش دهی برهم کنش رطوبت اولیه خاک در هر سطح خاک ورزی نشان داد که تفاوت عمده بین سطوح مختلف رطوبت اولیه خاک به واکنش آن ها به نوع خاک ورزی اعمال شده بر می گشت و در سطح رطوبتی ۱۷-۱۹ درصد برتری معنی داری از نظر قطر متوسط وزنی ثانویه کلوخه، نسبت به سطح رطوبتی ۱۲-۱۴ درصد تحت خاک ورزی با گاوآهن بشقابی وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد برزعلی
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران.
فاطمه دینکو
موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سید جواد انگجی
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
بابک دلخوش
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :