مقایسه دیدگاه بیماران جراحی شده پیوند عروق کرونر و کارشناسان توانبخشی قلبی در مورد موانع و تسهیل کننده های شرکت در برنامه بازتوانی قلبی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 193
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-1-1_007
تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: در مقایسه با پیشرفت هایی که در درمان بیماری های عروق کرونر قلب و مراقبت های ویژه قلبی در دهه های اخیر صورت گرفته است، توسعه برنامه های بازتوانی قلبی قابل توجه نبوده است. این پژوهش با هدف تعیین موانع و تسهیل کننده های شرکت در برنامه های بازتوانی قلبی از دیدگاه بیماران جراحی شده پیوند عروق کرونر و کارشناسان بازتوانی قلبی استان آذربایجان شرقی انجام شده است. روش: جامعه آماری این پژوهش توصیفی تحلیلی شامل کلیه کارشناسان بازتوانی قلبی استان آذربایجان شرقی (۱۱ نفر) و بیماران جراحی شده پیوند عروق کرونر قلب در سه ماهه اول سال ۹۲ در استان آذربایجان شرقی (۱۰۳ نفر) بودند که از طریق تمام شماری انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ای جمع آوری گردید که روایی آن با روش لاواشه با نظر اساتید و پایایی آن توسط روش بازآزمایی در مطالعه آزمایشی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تعیین شده بود. داده ها با استفاده از آزمون های کولموگراف -اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن و من ویتنی تحت نرم افزار SPSS نسخه ۱۹مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها: مهم ترین موانع بازتوانی قلبی از دیدگاه کارشناسان شامل عدم شناخت برنامه ها، عدم ارجاع توسط پزشک و هزینه های بازتوانی و مهم ترین تسهیل کننده ها از نظر کارشناسان شامل ارجاع توسط پزشک، پیگیری تیم توانبخشی، تخفیف هزینه ها، برگزاری کلاس ها در شیفت های مختلف و راه اندازی مراکز در شهرستان ها بود و مهم ترین موانع از دیدگاه بیماران شامل عدم ارجاع بیماران توسط پزشک، عدم شناخت برنامه های بازتوانی قلبی و عدم تماس و پیگیری تیم درمان و مهم ترین تسهیل کننده ها از نظر بیماران شامل توصیه برنامه ها توسط پزشک، اطلاع رسانی در مورد برنامه ها و راه اندازی مراکز بازتوانی قلبی در شهرستان ها بود. نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد موانع مختلفی برای شرکت در برنامه توانبخشی وجود دارد که مهمترین آنها عدم شناخت و آگاهی بیماران از برنامه های بازتوانی قلبی، عدم ارجاع توسط پزشک، عدم پیگیری تیم توانبخشی و هزینه های سنگین بازتوانی اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب حاج علی اکبری
University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran
محمدعلی حسینی
University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran
کیان نوروزی
University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran
مهدی رهگذر
University of Social Welfare and Rehabilitation Science, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :