فعالیت باکتریولیتیک باکتریوفاژ جدید PϕBw-Ec۰۱ از خانواده Cystoviridae علیه سویه بالینی Escherichia coli مقاوم به آنتی بیوتیک موجود در زخم سوختگی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 343
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-29-5_005
تاریخ نمایه سازی: 19 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: پیدایش مقاومت Escherichia coli به آنتی بیوتیک های معمول در بیماران دارای زخم سوختگی، به یک چالش جدی و بحث برانگیز در بیمارستان های سوانح و سوختگی ایران تبدیل شده است. ظهور هرچه بیشتر مقاومت دارویی از سوی پاتوژن های عفونی، زمینه ساز مطالعه بیشتر ماهیت فاژهاست و مقوله فاژتراپی به طور چشمگیری می تواند با این بحران پیش رو مقابله کند؛ بنابراین، هدف از این تحقیق در فاز اول، جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی Escherichia coli مقاوم به آنتی بیوتیک و ایجادکننده عفونت های زخم های سوختگی است و در فاز دوم، جداسازی فاژهای اختصاصی باکتری های این زخم ها و سپس ارزیابی ویژگی های مورفولوژیکی فاژ و بررسی محدوده میزبان بود.
مواد و روش ها: در این بررسی، جمعا ۵۰ ایزوله باکتریایی از بیمارستان های تخصصی سوانح و سوختگی شهرهای اصفهان، یزد، تهران و رشت جداسازی شدند که در میان آن ها، شناسایی دقیق و بررسی پروفایل مقاومت آنتی بیوتیکی توسط روش انتشار دیسک در آگار صورت گرفت. تکثیر ژن کدکننده ۱۶S rRNA با استفاده از تکنیک PCRانجام گردید؛ سپس محصول PCR برای تعیین توالی به آزمایشگاه ژن آزما ارسال شد. به منظور جداسازی فاژهای احتمالی، برداشت نمونه از فاضلاب خام (ورودی تصفیه خانه شمال) اصفهان در ایران صورت گرفت. بررسی مورفولوژی فاژ توسط TEM، شمارش پلاک های فاژی و ارزیابی محدوده میزبان برای این باکتریوفاژ انجام و گزارش شد.
یافته ها: توالی ۱۶S rRNA باکتری در NCBI با [MW۸۴۴۰۴۳] Accession Number قرار گرفت. فاژ اختصاصیPϕBw-Ec۰۱ به طور فراوانی قادر به عفونی کردن باکتری های Escherichia coliمقاوم بود. میکروسکوپ الکترونیTEM نشان داد که فاژ ایزوله شده ویروس بدون دم و dsRNA و متعلق به خانواده Cystoviridae با پروتوتایپ ۶ɸ است. فاژ لیتیک PϕBw-Ec۰۱ میزان اثربخشی بالایی را در جلوگیری از رشد باکتری Escherichia coli سویه ADB_۶۶-۱ در این مطالعه داشت.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این گزارش مبین آن بود که Escherichia coli جداشده از زخم سوختگی بیماران بستری، مقاومت نسبتا بالایی به گروه عمده ای از آنتی بیوتیک های معمول داشته است. فاژ مطالعه شده در این تحقیق می تواند یک انتخاب خوب و گزینه مناسب برای کنترل و مهار این گونه پاتوژن های مقاوم در زخم سوختگی بیماران بستری باشد. امید است که با تحقیقات گسترده تر درباره هویت و مطالعه میزان اثربخشی سایر باکتریوفاژها، لیز باکتریایی حاصل از تاثیر فاژها را بررسی کرد تا بار میکروبی ناشی از پاتوژن های مقاوم و عفونت زا را کاهش داد و بتوان به عنوان یک عامل کمک درمانی موثر در برابر عفونت های زخم سوختگی از آن ها استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لادن رحیم زاده ترابی
Dept of Microbiology, Islamic Azad University, Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
منیر دودی
Dept of Microbiology, Islamic Azad University, Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
نفیسه السادات نقوی
Dept of Microbiology, Islamic Azad University, Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
رامش منجمی
Dept of Biology, Islamic Azad University, Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :