به کارگیری امید ریاضی رشد صندوق های سرمایه گذاری در سنجش رشد خالص شاخص های بهره وری کل با رویکرد شاخص بهره وری مالم کوئیست
محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPMI-10-3_006
تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1400
چکیده مقاله:
سرمایهگذاری مطلوب نقش به سزایی در رشد و توسعه اقتصادی یک کشور ایفا میکند. از آنجایی که صندوق های سرمایهگذاری نقش کلیدی در هدایت سرمایه و سرمایهگذاری دارد، این پژوهش با هدف ارزیابی رشد خالص عملکرد صندقهای سرمایهگذاری شکل گرفت. روش توصیفی و پس رویدادی برای اجرای این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. و برای ارزیابی تغییرات بهرهوری کل، شاخص بهره وری کل مالم کوئیست با توجه به قابلیت آن در سنجش رشد(پسرفت) بهره وری کل و اجزای آن به کار رفت. براساس تحقیقات پیشین و نظر خبرگان از ضریب بتای صندوق، هزینه و ارزش خالص دارایی ابتدای هر سال به عنوان متغیر ورودی و میانگین بازدهی سالانه از ابتدای تاسیس، بازده و ارزش خالص دارایی انتهای هر سال، به عنوان متغیر خروجی استفاده گردید. بر همین اساس شاخص بهره وری کل مالم کوئیست برای ۱۹ صندوق سرمایه گذاری مشترک فعال در طی بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳ مورد سنجش قرار گرفت. در این میان، امید ریاضی رشد صندوق های سرمایهگذاری با وضعیت رشد (پسرفت) هر صندوق سرمایهگذاری مقایسه گردید تا ضمن خنثیسازی تاثیر عوامل محیطی رشد عملکردی شاخص های بهرهوری در مقایسه با همدیگر مورد سنجش قرار گیرد. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که با در نظر گرفتن امید ریاضی رشد(پسرفت) صندوق های سرمایهگذاری، صندوق سرمایه گذاری مشترک یکم بانک کشاورزی با ۳۱۴ درصد رشد عملکردی در تغییرات بهره وری کل، از بیشترین رشد و صندوق سرمایه گذاری مشترک امید سهم با ۳۸ درصد پسرفت عملکردی در تغییرات بهره وری، از بیشترین افت را در طول دوره داشته است.
کلیدواژه ها:
صندوق های سرمایه گذاری مشترک ، تحلیل پوششی داده ها ، شاخص بهره وری مالم کوئیست و امید ریاضی رشد سود
نویسندگان
علی منصوری
عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه زنجان
هما درودی
استادیار،گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی،زنجان،ایران
نرگس سعادتی
کارشناس ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی،زنجان،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :