بررسی و مقایسه ویژگی های آنتروپومتریک، نوع پیکری و آمادگی جسمانی نفرات برتر دوازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان کشور با قهرمانان ملی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 336
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OEPPA-14-2_009
تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1400
چکیده مقاله:
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های آنتروپومتریک، تیپ بدنی و آمادگی جسمانی نفرات برتر دوازدهمین المپیاد ورزشی کشور و مقایسه ویژگی های آن ها با قهرمانان ملی در رشته های مربوطه به منظور تعیین تفاوت های بین ورزش قهرمانی در سطح دانشگاهی و ملی بود.روش ها: از نفرات و تیم های برتر (اول تا سوم) رشته های ورزشی مختلف برای شرکت در پژوهش دعوت به عمل آمد. آزمودنی های داوطلب پس از حضور در آزمایشگاه تحت بررسی های ترکیب بدنی، آنتروپومتریک و نوع پیکری قرار گرفتند. قابلیت های جسمانی شامل انعطاف پذیری، توان بی هوازی با لاکتیک، توان بی هوازی بی لاکتیک و توان هوازی نیز اندازه گیری شد. پس از جمع آوری داده ها به تفکیک جنسیت با هنجار ملی قهرمانان که توسط کمیته ملی المپیک تهیه شده بود، مقایسه شدند. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از تی- تک نمونه در سطح ۰۵/۰≥P استفاده شد.نتایج: بهترین عملکرد در قابلیت های جسمانی در پسران متعلق به کشتی آزاد و فرنگی بوده است. همچنین در بخش دختران در انعطاف پذیری و توان بی هوازی با لاکتیک رشته بدمینتون، در ارگوجامپ رشته والیبال و در اکسیژن مصرفی بیشینه رشته دوومیدانی بهترین عملکردها را داشتند. مقایسه نتایج با هنجار ملی نشان داد هم از نظر قابلیت های جسمانی (۰۵/۰>P) و هم نوع پیکری (۰۵/۰>P) ورزشکاران ملی در سطح مطلوب تری نسبت به ورزشکاران برتر المپیاد دانشجویی قرار دارند.نتیجه گیری: می توان گفت ورزشکاران دانشگاهی در سطح بسیار پایین تری از نظر قابلیت های جسمانی، ترکیب بدنی و نوع پیکری قرار دارند و نمی توانند پشتوانه مناسبی برای ورزش ملی کشور باشند و ورزش دانشگاهی به برنامه ریزی دقیقی به منظور افزایش سطح آمادگی جسمانی و فیزیولوژیکی دانشجویان قهرمان رشته های مختلف و کم کردن فاصله آن ها با قهرمانان ملی نیاز دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سجاد احمدی زاد
دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
محمد پورکیانی
دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
محمودرضا تقی زاده
دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
هیوا رحمانی
دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
فرشاد امامی
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :