ویژگی های ساختی، بافتی، کانی شناسی و ژئوشیمیایی و الگوی تشکیل کانسار انگوران در مثلث کانسارهای نوع متصاعدی- رسوبی (Sedex)، سولفید توده ای (VMS) و دره می سی سی پی (MVT)
محل انتشار: فصلنامه پترولوژی، دوره: 1، شماره: 3
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 290
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPU-1-3_002
تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1400
چکیده مقاله:
کانسار انگوران در ۱۲۵ کیلومتری غرب زنجان و در زون سنندج- سیرجان واقع شده است. این کانسار در سنگ های دگرگونی شیست و مرمر با سن پروتروزوئیک واقع شده است. ذخیره کانسار حدود ۴/۷ میلیون تن کانسنگ سولفیدی با عیار ۲۷/۷ درصد روی و ۲/۴ درصد سرب و ۱۱۰ گرم در تن نقره و حدود ۱۴/۶ میلیون تن کانسنگ غیرسولفیدی با عیار ۲۲ درصد روی و ۴/۶درصد سرب برآورد شده است. کانسار انگوران در اثر کافتی شدن منطقه و فعالیت سیالات گرمابی در کف حوضه و تشکیل کانی های اسفالریت و گالن همزمان با شیل و کربنات در زمان پروتروزوئیک ایجاد شده است. بعد از آن کانسار به همراه سنگ همبر در رخساره شیست دگرگون شده است. کانسار سوپرژن انگوران نیز در نتیجه اکسیداسیون کانی های سولفیدی در کواترنری (دوره چهارم) ایجاد شده است. شواهد ساختی، بافتی، کانی شناسی و ژئوشیمیایی، مانند بافت لایه ای سولفیدها با شیست و مرمر، کشیدگی لایه های سولفیدی (پیریت و اسفالریت)، بالا بودن عیار روی (۲۸ درصد)، کم بودن عیار مس (۰۱۴/۰ درصد) و نبود ساخت و بافت های رگه ای، پر کننده فضای خالی و غیره نشان می دهد که این کانسار به کانسارهای متصاعدی- رسوبی (Sedex)، بیشتر از کانسار سولفید توده ای (VMS) و دره می سی سی پی (MVT) شباهت دارد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسن ابراهیمی
گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
علیجان آفتابی
گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
رامین محمدی نیایی
گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :