سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 227

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MTCONF07_145

تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1400

چکیده مقاله مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی

برای نوشتن یک شرح مناسب برای یک متن باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد، از جمله:۱- تعیین هدف از شرح یک متن. ۲- توجه به سطح مخاطبی که آن متن برای او شرح می شود. ۳- توجه به ارزش گذاری متن مورد شرح. در شرح نویسی ابتدا باید به سه عامل: انتخاب متن، تعیین هدف و حوزه مخاطبان توجه شود تا مشروح دچار پراکنددگینشود و بتوان با توجه به سطح مخاطبان هر متن روش خاصی را برای شرح آن در نظر گرفت. پس از توجه به این نکاتباید به عناصر تشکیل دهنده متن در لفظ و معنی توجه کردکه عبارتند از: ۱- مفردات و ترکیبات ۲- اصطلاحات ۳ -نکات ادبی و دستوری ۴- تلمیحات ۵- نکات بلاغی که در تعیین درصد کاربرد هر کدام از این عوامل برای شرح یک متن در انتخاب روش مناسب برای شرح آن تاثیر دارد. در این پژوهش وضعیت کاربرد این عناصر در غزلیات تسنایی به عنوانیکی از اولین تجربیات غزلسرایی در عرصه غزل عرفانی مورد بررسی قرار گرفته که پس از بررسی ۱۰ غزل از میانغزلیات این شاعر مشخص شده است که از میان تمام این عناصر توجه به نکات بلاغی از اهمیت بیشتری برخوردار است وحدود ۵ / ۶۳ % از عناصر مورد بررسی متعلق به نکات بلاغی و ۴ عنصر دیگر تنها حدود ۴۶ % از این آمار را به خود اختصاصمی دهند البته در بین این نکات بلاغی نیز توجه به مباحث معانی در ابیات سنایی با بسامد ۳۷ % بیشترین سهم را به خوداختصاص می دهد و سایر عناصر درصد کمتری دارند.

کلیدواژه های مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی:

مبانی شرح نویسی ، غزل ستایی مفردات و ترکیبات ، اصطلاحات ، نکات ادبی و دستوری ، تلمیحات ، نکات بلاغی (معانی ، بیان ، بدیع)

نویسندگان مقاله مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی

محبوبه همتیان

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان

مقاله فارسی "مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی" توسط محبوبه همتیان، استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مبانی شرح نویسی، غزل ستایی مفردات و ترکیبات، اصطلاحات، نکات ادبی و دستوری، تلمیحات، نکات بلاغی (معانی، بیان، بدیع) هستند. این مقاله در تاریخ 19 دی 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 227 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای نوشتن یک شرح مناسب برای یک متن باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد، از جمله:۱- تعیین هدف از شرح یک متن. ۲- توجه به سطح مخاطبی که آن متن برای او شرح می شود. ۳- توجه به ارزش گذاری متن مورد شرح. در شرح نویسی ابتدا باید به سه عامل: انتخاب متن، تعیین هدف و حوزه مخاطبان توجه شود ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مبانی شرح نویسی بر غزل سنایی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.