ارتباط جو تکلیف محور در کلاس ورزش با انواع مختلف انگیزش در دانش آموزان دختر نوجوان: رویکردی بر نظریه های خودمختاری و هدف پیشرفت
محل انتشار: همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 524
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPORTC01_136
تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1400
چکیده مقاله:
با توجه به مزایای فعالیت بدنی و ورزش، یکی از اصلی ترین مسائلی که امروزه علاقه بسیاری از پژوهشگران را در این زمینه به خود اختصاص داده است، مبحث انگیزه مشارکت ورزشی می باشد (جهانگیری و همکراران، .(۱۳۹۳ چارچوب نظریای که به طور فزاینده برای مطالعه انگیزش در تربیتبدنی استفاده میشود، نظریه خودتعیینی است (مازیاری و همکاران، .(۲۰۱۴ نظریه ی هدف پیشرفت، نظریه دیگریست که به تبیین جو ادراک شده توسط دانش آموزان به عنوان یکی از عوامل اجتماعی تاثیر گذار بر انگیزه می پردازد (رابرتز، .(۲۰۱۲ لذا در این تحقیق به بررسی رابطه جو تکلیف محور، یکی از دو جو انگیرشی ادراک شده توسط دانش آموزان و پیوستار انگیزشی مطرح شده در نظریه ی خودتعیینی می پردازیم.روش شناسی این تحقیق به روش توصیفی-همبستگی، به شیوه ی میدانی و با هدف کاربردی بودن انجام شد. جامعه ی آماری این تحقیق کلیه ی دانش آموزان دختر مقاطع متوسطه ی اول و دوم استان آذربایجان شرقی بود که ۲۲۱ نفر به عنوان نمونه آزمون و به شیوه ی نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های تنظیم رفتار ورزشی((BREQ-۲ و فضای انگیزشی ادراک شده در ورزش (PMCSQ-۲) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در راستای تعیین ارتباط از آزمون رگرسیون چندگانه در در سطح معناداری ۳ ۰.۰۵استفاده شد.نتایج نتایج نشان داد که بین جو انگیزشی تکلیف محور و عدم انگیزه ارتباط منفی ومعناداری وجود دارد(.(۳ ۰.۰۵ نتایج همچنین نشان دادند که بین جو انگیزشی تکلیف محور و انگیزه ی درونی و تنظیم شناسایی شده رابطه مثبت معناداری وجود داردP≤ ۰.۰۵ بحث و نتیجه گیری با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق میتوان گفت که جوایجاد شده در کلاس های ورزش در صورتی که تکلیف محور باشد، می تواند منجر به ایجاد سطوح بالای انگیزش در دانش آموزان شود و نیز عدم انگیزه را در آنان کاهش دهد. به بیان دیگر،ایراد فضایی تکلیف محور توسط معلم باعث به وجود آمدن انگیزش درونی به معنی علاقه ی درونی برای انجام تمرینات و نیزتنظیم شناسایی شده به معنی درک ارزش فعالیت بدنی و در نهایت مشارکت مشتاقانه دانش آموزان در جریان زنگهای ورزش خواهد شد. به طور کل میتوان گفت جو انگیزشی تکلیف محور درکلاس های ورزش که نظریه هدف پیشرفت به بررسی آن می پردازد، پیش بینی کننده مثبت سطوح بالای پیوستارانگیزشی مطرح شده در نظریه خودتعیینی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام خداداده
دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
زهرا فتحی رضائی
استادیار گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سیدحجت زمانی ثانی
استادیار گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران