اثر نانو الیسیتور سیلیس بر ترکیبات ضدالتهابی و برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی در گیاه زعفران
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 9، شماره: 38
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-9-38_029
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
این پژوهش به منظور ارزیابی محتوای متابولیتهای ثانویه و صفات مورفوفیزیولوژیکی گیاه زعفران تحت تاثیر غلظت ۲ میلیمولار نانو الیسیتور سیلیس، در قالب طرح کاملا تصادفی در ۵ تکرار در گلخانه اجرا گردید. نتایج نشان داد، بیشترین میزان کروسین، پیکروکروسین، کروستین و سافرانال در تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس به ترتیب با ۶۵/۲۹، ۶۲/۲۴، ۰۶/۰ و ۰۸/۰ درصد حاصل گردید. بیشترین قدرت مهارکنندگی IC۵۰ مربوط به تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس بود. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس و کمترین در تیمار شاهد مشاهده گردید. بیشترین میزان هیدروژن پراکسید در تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس با میزان ۸۵/۱۹ (میکرومول بر گرم) مشاهده شد. بیشترین میزان پرولین با ۲۰/۵۷ µmol/g و بیشترین میزان هیدروژن پراکسید با ۵۷/۶۸ درصد در تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس نشان داده شد. بیشترین میزان کلروفیل a، b و کل به ترتیب با ۷۸/۹، ۹۱/۲ و ۰۲/۱۳ میلیگرم در گرم در تیمار ۲ میلیمولار نانو سیلیس حاصل گردید. به طور کلی کاربرد نانو سیلیس در افزایش متابولیتهای ثانویه وبهبود خصوصیات بیوشیمیایی گیاه زعفران تاثیرگذار بود که می تواند از نظر اقتصادی حائز اهمیت باشد.
کلیدواژه ها:
antioxidant enzymes ، picrocrocin ، proline ، safranal ، photosynthetic pigments ، crocin ، آنزیم های آنتی اکسیدان ، پیکروکروسین ، پرولین ، سافرانال ، رنگدانه های فتوسنتزی ، کروسین
نویسندگان
فرحناز توکلی
Shahrekord University
محمد رفیعی الحسینی
Shahrekord University
رودابه راوش
Shahrekord University
محمود رفیعیان
Shahrekord University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :