بررسی اثر قارچ Piriformospora indica بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه شابیزک در شرایط درون شیشه
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 7، شماره: 23
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-7-23_005
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
چکیده: قارچ همزیست Piriformospora indica دارای خصوصیات مفید و منحصر به فردی جهت افزایش رشد و مقاومت گیاهان به تنشهای زیستی و غیر زیستی است. در بررسی حاضر اثر این قارچ اندوفیت بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان گیاه دارویی شابیزک مطالعه شد. پس از ایجاد همزیستی، اثر قارچ بر رشد، محتوای پروتئین کل و فعالیت سه آنزیم کاتالاز (۱.۱۱.۱.۶CAT , EC )، آسکوربات پراکسیداز (۱.۱۱.۱.۱۱ EC ، APX) و پراکسیداز (۱.۱۱.۱.۷ EC ، POX) با کمک دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین شد. نتایج نشان دهنده اثر افزایشی قارچ P. indica بر رشد و پروتئین کل در ریشه، ساقه و برگ گیاه شابیزک بود. در گیاهان تیمار شده با قارچ، مقدار وزن تر ۸۷/۱ برابر و طول اندام هوایی ۱۱/۲ برابر نسبت به گیاهان شاهد افزایش یافت. در حضور قارچ، فعالیت هر سه آنزیم آنتی اکسیدان در ساقه و برگ کاهش یافت اما در ریشه گیاه تیمار شده، افزایش فعالیت برای آنزیم کاتالاز به میزان ۲/۲ برابر، آسکوربات پراکسیداز با ۳/۲ برابر و پراکسیداز با ۵/۲ برابر نسبت به گیاه شاهد، مشاهده شد. در مجموع نتایج تحقیق حاضر نشان داد که این قارچ می تواند جهت افزایش زیست توده و به عنوان عامل محافظتی زیستی از طریق بالا بردن میزان آنزیم های آنتی اکسیدان ریشه در گیاه مهم دارویی شابیزک بکار رود.
کلیدواژه ها:
Antioxidant enzymes ، Atropa belladonna ، Piriformospora indica ، Symbiosis. ، آنزیم های آنتی اکسیدان- شابیزک- همزیستی- Piriformospora indica
نویسندگان
هما نورا
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
صالح شهابی وند
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
احمد آقایی
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :