اثر تنش خشکی و محلول پاشی اسید هیومیک بر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی لوبیا لیما (Phaseolus lunatus L.)
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 6، شماره: 19
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-6-19_001
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری و محلولپاشی اسید هیومیک بر برخی از صفات فیزیولوژیک لوبیا لیما آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال ۱۳۹۳ اجرا شد. فاکتور اصلی شامل چهار سطح تنش خشکی (۵۰، ۷۰، ۹۰ و ۱۱۰ میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) و فاکتور فرعی شامل محلول پاشی چهار سطح اسید هیومیک (صفر، ۱، ۳ و ۶ لیتر در هکتار) بود. در این آزمایش صفات کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئیدها، پایداری غشاء، میزان نسبی آب برگ پرولین و قندهای محلول مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد تنش خشکی باعث کاهش معنی دار کلیه صفات مورد بررسی گردید. اما، اسید هیومیک باعث افزایش معنی دار این صفات گردید. اثر متقابل تنش خشکی و محلول پاشی اسید هیومیک بر میزان کارتنوئیدها و میزان پرولین معنی دار بود، ولی در سایر صفات تفاوت معنی داری ایجاد نکرد. محلولپاشی اسید هیومیک با افزایش غلظت اسمولیت هایی از جمله قندهای محلول و پرولین و در نتیجه کمک به حفظ فشار اسمزی در سلول ها، در تحمل تنش خشکی به گیاه کمک کرد.
کلیدواژه ها:
membrane stability ، proline ، bean ، irrigation ، relative water content (RWC). ، پایداری غشا ، لوبیا ، پرولین ، ابیاری ، محتوای آب نسبی
نویسندگان
صدیقه بهشتی
Shahrekord University
علی تدین
Shahrekord University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :