عوامل مرتبط با احساس پیری در سالمندان قزوین در سال ۱۳۹۴
محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 2، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 328
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-2-1_001
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: احساس فرد از پیری به عنوان عاملی موثر در تجربه سالمندی موفق در نظر گرفته میشود. عوامل اثر گذار در ارتباط با احساس پیری در جوامع مختلف متفاوت بوده و ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ جوامع دارند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط بر احساس پیری در سالمندان در شهر قزوین انجام شد.
روش: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی ۳۰۰ سالمند مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر قزوین به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. داده ها به کمک پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه احساس پیری بارکر جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از spss نسخه ۲۲ انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره احساس پیری ۱۱/۱۰±۱۵۹/۱۰بود. همبستگی معنی داری بین افزایش سن و نمره احساس پیری وجود نداشت (۰/۱۲۳-r= ۰/۶۳۸p=). بیوگی و ملاقات کم بستگان سبب میشد تا سالمندان احساس پیری بیشتری را تجربه کنند. درحالیکه، زن بودن، زندگی در منزل شخصی و دریافت حمایت عاطفی از طرف دوستان از عوامل مرتبط با کاهش احساس پیری بودند(۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه، احساس پیری با عواملی از قبیل بیوگی، جنسیت، حمایت عاطفی و زندگی در منزل شخصی - در ارتباط می باشد. پژوهشگران، متخصصان و همچنین سالمندان از تفکر درباره سالمندی به عنوان مرحله ای از زندگی و پیامدهای ناشی از احساس پیری بهرهمند خواهند شد. بنابراین انجام مداخلاتی که سبب بهبود احساس پیری فرد سالمند در دستیابی به سالمندی موفق میشود، ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آمنه یعقوب زاده
Qazvin University of Medical Sciences
حمید شریف نیا
School of Nursing and Midwifery Amol, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
سیده زهرا حسینی گل افشانی
Nursing and Midwifery Faculty, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
فاطمه محمدی
Nursing and Midwifery Faculty, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
سونیا اویسی
Nursing and Midwifery Faculty, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
حجت ترکمندی
Semnan University of Medical Science, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :