اثربخشی آموزش شادمانی لیوبومیرسکی بر سلامت روان، رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادی در زنان خانه سالمندان شهرضا
محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 487
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-3-1_005
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سالمندان با مشکلاتی همچون سلامت روانی ضعیف، رضایت و امید به زندگی پایین و شادکامی کاهش یافته روبرو هستند، کارآیی آموزش شادمانی نیز در بهبود برخی از مشکلات روانشناختی مورد تایید قرار گرفته است، لذا هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش شادمانی لیوبومیرسکی بر سلامت روان، رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادی در زنان سالمند شهرضا بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی (پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان سالمند ساکن در خانه مهر شهرستان شهرضا در سال ۹۶-۹۵ بود، که تعداد ۳۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (۱۵ نفر برای هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (۱۹۷۹)، رضایت از زندگی داینر و همکاران (۱۹۸۵)، امید به زندگی بزرگسالان اسنایدر و همکاران (۱۹۹۱) و شادی آکسفورد (۱۹۸۹) را طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه تکمیل کردند. آموزش شادمانی لیوبومیرسکی (۲۰۰۸) طی دوره شش جلسه ای (هفته ای یک جلسه یک ساعته به مدت شش هفته) در گروه ها اجراء شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد، که میانگین نمرات سلامت روان (۰۲۸/۰= p)، رضایت از زندگی (۰۴۲/۰=p)، امید به زندگی (۰۰۱/۰= p) و شادی (۰۰۵/۰= p) سالمندان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به مرحله پیش آزمون افزایش یافت.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه آموزش شادی لیوبومیرسکی بر افزایش سلامت روان، بهبود رضایت از زندگی و امید به زندگی و همچنین افزایش شادی سالمندان تاثیر دارد، از این رو، استفاده از این روش آموزشی به منظور بهبود متغیرهای مورد بحث در مراکز سالمندی توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
Happiness ، Liubomyrsky ، Mental Health ، Life Satisfaction ، Hope ، Elderly. ، شادی ، لیوبومیرسکی ، سلامت روان ، رضایت از زندگی ، امید ، سالمندی.
نویسندگان
لیلا اسحاقی
Islamic Azad University of Boroujen, Chaharmahal va Bakhtiari, Iran
غلامرضا نیک راهان
Esfehan University, Esfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :