طراحی و ساخت یک کاواک شتاب دهنده ی صنعتی الکترون نوار بسامدی VHF با انرژی ۵MeV و توان ۵۰kW
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 40، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 249
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-40-1_005
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400
چکیده مقاله:
شتاب دهنده های الکترونی توان متوسط کاربرد زیادی در صنعت پرتودهی دارند. برای پاسخگویی به نیاز صنعتهای کشور، پژوهشهای زیادی در زمینهی طراحی و ساخت شتاب دهندهی خطی الکترون موج رادیویی توان متوسط در نوار بسامدی VHF با محدودهی انرژی MeV ۱ تا MeV ۵ در کشور آغاز شده است. یکی از مولفههای مهم این شتاب دهنده، کاواک آن است که در این مقاله نحوهی طراحی و ساخت آن و مقایسهی نتیجههای شبیه سازی و پارامترهای عملکردی کاواک معرفی شده است. در این پژوهش، با بررسی پارامترهای اساسی همچون بسامد تشدید، ضریب کیفیت، امپدانس موازی، ضریب شایستگی کاواک و ضریب زمان عبور در هندسه های مختلف کاواک استوانه ای با استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی سی. اس. تی، اچ. اف. اس. اس و سوپرفیش هندسهی بهینهی کاواک برای باریکهی الکترونی با انرژی حداکثر MeV ۵ و توان kW ۵۰ با کمترین از دست دادگیها طراحی شد. پس از تکرار شبیه سازیها و اطمینان از نتیجههای آنها، کاواک طراحی شده ساخته و پارامترهای آن اندازه گیری شد. یافتهها نشان داد که پارامترهای اندازه گیری شده تطابق خوبی با دادههای حاصل از شبیه سازی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی محمد پورصالح
گروه مهندسی هسته ای، دانشکده ی علوم و فن آوری های نوین، دانشگاه اصفهان، صندوق پستی: ۷۳۴۴۱-۸۱۷۴۶، اصفهان ایران ۲. مجتمع پژوهشی ایران مرکزی یزد، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۸۹-۸۹۱۷۵، یزد ایران
ایرج جباری
گروه مهندسی هسته ای، دانشکده ی علوم و فن آوری های نوین، دانشگاه اصفهان، صندوق پستی: ۷۳۴۴۱-۸۱۷۴۶، اصفهان ایران
حسین خلفی
مجتمع پژوهشی ایران مرکزی یزد، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۸۹-۸۹۱۷۵، یزد ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :