بهبود عملکرد شیارشدگی و خستگی مخلوط های آسفالتی با استفاده از قیر لاستیکی اصلاح شده با نانو رس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM13_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خضری

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اصفهان

فرزاد دادخواه

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اصفهان

احمد صفری

کارشناس ارشد راه و ترابری و مجری پروژه روکش راه های شریانی استان اصفهان

امیر امینی

دکتری راه وترابری و مشاور ارشد بخش روسازی اداره کل راهداری و حمل ونقل جادهای استان اصفهان

چکیده

هدف از این مطالعه بهبود عملکرد خستگی و شیارشدگی مخلوط های آسفالتی با استفاده از قیر لاستیکی اصلاح شده با نانو رس می باشد. بر همین اساس، ترکیبات مختلف قیرها و مخلوط های آسفالتی حاوی قیر لاستیکی اصلاح شده با ۲ تا ۶ درصد نانو رس با استفاده از آزمایش های پیشرفته جاروب دامنه خطی LAS ، خزش و بازگشت در چند سطح تنش MSCR، تیر خمشی چهار نقطه و خزش دینامیکی بررسی شدند. نتایج شیارشدگی قیرها و مخلوط های آسفالتی نشان داد افزایش درصد نانو رس درصد موجب کاهش تغییر شکل های پلاستیک و افزایش مقاومت شیارشدگی می شود.این در حالی است که مقدار تاثیر آن تا ۴ درصد بسیار قابل توجه بود، ولی با افزایش آن به ۶ درصد از روند صعودی آن کاسته شد. همچنین، نتایج خستگی قیرها و مخلوط های آسفالتی نشان داد، با توجه به تاثیر مثبت نانو رس در بهبود عمر خستگی، مخلوط حاوی قیر اصلاح شده با ۱۴ درصد پودر لاستیک و ۳ درصد نانو رس با افزایش ۱۹۵ درصد عمر خستگی نسبت به نمونه شاهد، بیشترین بهبود را داشته است. علاوه بر این، بررسی خصوصیات پیرشدگی مخلوط های آسفالتی نشان داد استفاده از نانو رس در قیرهای لاستیکی موجب بهبود مقاومت پیرشدگی و درنتیجه کاهش تاثیر منفی پیرشدگی بر رفتار خستگی شده است. درنهایت، نتایج این مطالعه نشان داد با توجه به بررسی همزمان رفتار خستگی و شیارشدگی، مخلوط حاوی قیر اصلاحشده با ۱۴ % پودر لاستیک و ۴% نانو رس درصد نانو رس دارای بهترین عملکرد می باشد

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی، قیر لاستیکی اصلاح شده با نانو رس، عمر خستگی، مقاومت شیارشدگی، تیر خمشی چهار نقطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.