بررسی شاخص های سلامت روانی و جسمانی میان سالمندان مقیم و غیرمقیم سرای سالمندان شهر تهران براساس تکنیک تاپسیس (سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶)
محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 353
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-4-2_008
تاریخ نمایه سازی: 7 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: ایران با پشت سر گذاشتن تغییر ساختارجمعیتی، به کشوری سالمند تبدیل شده است، که به موازات آن مشکلات مربوط به سلامتروانی و جسمانی آنها اهمیت پیدا میکند.این مطالعه نیز با هدف مقایسه سلامتروانی و جسمانی سالمندان مقیم و غیرمقیم سرای سالمندان صورت گرفته است.
روش: این پژوهش توصیفی از نوع مقطعی میباشد، که در شهر تهران انجام شده است.جامعه آماریپژوهش شامل ۱۶۰ سالمند در سه گروه سالمند ساکن درخانه، سالمند ساکن در آسایشگاه خصوصی و دولتی است. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد وزارت بهداشت استرالیا استفاده شده، که روایی و پایایی آن توسط علیزاده و همکاران(۲۰۰۸) به اثبات رسیده است. برای تجزیه تحلیل دادهها نیز، از تکنیک تاپسیس استفاده شده است.
یافته ها:از بین عوامل اثرگذار در سلامت روانی و جسمانی گزینهی سالمندان ساکن درخانه با شاخص ۰/۰۴۴۲۹۱در رتبه اول، سالمندان ساکن در آسایشگاه خصوصی با شاخص ۰/۰۰۵۹۵۳در رتبه دوم و سالمندان ساکن در آسایشگاه دولتی با شاخص ۰/۰۰۴۵۵۷در رتبه سوم اهمیت قرار دارد.
نتیجه گیری:نتایج نشان داد که بین سالمندان ساکن درخانه با سالمندان ساکن در آسایشگاه خصوصی و دولتی از نظر سلامت روانی و جسمانی و مولفههای آن تفاوت معناداری وجود دارد. مهمترین عوامل تاثیرگذار عبارت است از: شاخصپریشانی روانی که از درجه اهمیت کمتربودن این شاخص، گزینه سالمندان ساکن درخانه در رتبه اول، سالمندان ساکن در آسایشگاه خصوصی در رتبه دوم و سالمندان ساکن در آسایشگاه دولتی در رتبه سوم قرار دارد.، ارزیابی عملکرد فیزیکی، ارزیابی عملکرد فعالیت روزمره از درجه اهمیت بیشتر بودن این شاخص، سالمندان ساکن در خانه در رتبه اول، سالمندان ساکن در آسایشگاه خصوصی در رتبه دوم و سالمندان ساکن در آسایشگاه دولتی تهران در رتبه سوم قرار دارد.
کلیدواژه ها:
Aged ، Mental health ، Mental disorders ، Personal satisfaction ، Activities of daily living ، Human activities ، Homes for the aged. ، سالمندان ، بهداشت روانی ، اختلالات روانی ، رضایت شخصی ، فعالیت های روزانه ، فعالیت های انسان ، خانه سالمندان.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :