نقش حمایت اجتماعی بر اضطراب مرگ سالمندان با میانجی گری خودکارآمدی
محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 175
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-5-1_002
تاریخ نمایه سازی: 7 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سالمندی دوره بسیار مهمی از زندگی است که اضطراب مرگ یک ویژگی مشترک سالمندان میباشد لذا شناسایی عواملی که در این دوران بر اضطراب مرگ تاثیرگذار است، حائز اهمیت است. لذا این مطالعه با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی بر اضطراب مرگ سالمندان مراجعهکننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران با میانجیگری خودکارآمدی انجام شد.
روش: روش تحقیق کاربردی توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش کلیه شامل سالمندان بالای ۶۰ سال مراجعهکننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران در سال ۹۷-۱۳۹۶ بود. نمونهگیری در این مطالعه به صورت تصادفی مد نظر قرار گرفت. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه حمایت اجتماعی (SS-A)، پرسشنامهی ساخته شرر و همکاران (۱۹۸۸) و پرسشنامه استاندارد اضطراب مرگ تمپلر بود. برای تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری استفاده شده است، که در نهایت برای تجزیه و تحلیل و به کارگیری این آزمونها از نرم افزار SPSS ۲۳ و Amos ۲۳ استفاده شد.
یافته ها نشان داد: حمایت اجتماعی، خودکارآمدی و اضطراب مرگ سالمندان بالاتر از حد متوسط بوده است. همچنین تاثیر حمابت اجتماعی بر خودکارآمدی و اضطراب از مرگ به ترتیب مثبت و منفی معنیدار، تاثیر حمایت اجتماعی بر اضطراب از مرگ منفی و معنی دار و خودکارآمدی و حمایت اجتماعی میتوانند ۳۶ درصد از تغییرات اضطراب از مرگ را تبیین کند.
نتیجه گیری: حمایت اجتماعی میتواند به شکل قابل ملاحضهای اضطراب مرگ در سالمندان را کاهش دهد و نیز تاثیر مثبتی بر خودکارآمدی آنان دارد. در نهایت با توجه به مدل های ارائهشده در پژوهش حاضر و برازش های قابل قبول اثرگذاری متغیرها بر یکدیگر میتوان اینگونه بیان نمود که توجه همه جانبه به بهبود وضعیت حمایت اجتماعی میتواند از یکسو بر خودکارآمدی سالمندان و از سوی دیگر منجر به کاهش اضطرابها و تنشهای پیش روی سالمندان بویژه اضطراب مرگ آنان میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده جمال-لیوانی
Health Services Management Department, School of Management and Social Science, Islamic Azad University
مهرنوش جعفری
Health Services Management Department, School of Management and Social Science, Islamic Azad University
خلیل علی محمدزاده
۳. Associate Professor, Department of Health Services Management, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran,
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :