تاثیر فعالیت های باغبانی بر تحمل پریشانی و حافظه ارقام زنان سالمند مقیم خانه سالمندان
محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 6، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 286
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-6-1_007
تاریخ نمایه سازی: 7 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه در نتیجه افزایش طول عمر، علاقه زیادی به بهبود تحمل پریشانی در سالمندان ایجاد شده است. با توجه به این که کمک به تحمل پریشانی سالمندان و پیشگیری از زوال حافظه آنان موضوع مهمی است، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی فعالیتهای باغبانی بر تحمل پریشانی و حافظه ارقام زنان سالمند مقیم خانه سالمندان مبارکه بود.
روش کار: جامعه آماری تحقیق را تمامی سالمندان شهرستان مبارکه استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ تشکیل دادند. پژوهش حاضر یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون وپس آزمون بود که در آن از گروه آزمایش و کنترل استفاده شد. نمونه مورد مطالعه را ۳۰ زن سالمند تشکیل دادند که به صورت غیرتصادفی و در دسترس از میان سالمندان شهرستان مبارکه استان اصفهان انتخاب شدند و برای انجام آزمایش به صورت گمارش تصادفی به دو گروه ۱۵ نفره (گروه کنترل ۱۵ نفر و گروه آزمایش ۱۵ نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله، فعالیت های باغبانی را طی پنج جلسه ۹۰ دقیقه ای انجام دادند و گروه کنترل روند معمول را داشتند. پس از اتمام فعالیت های باغبانی، مجددا آزمون ها در هر دو گروه در مرحله پس آزمون اجرا شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر(DTS) (۲۰۰۵)، و خرده مقیاس حافظه ارقام از مقیاس حافظه بالینی وکسلر (فرم الف) بلویر (۱۹۳۹) بود. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۶ انجام شد.
یافته ها: در پژوهش حاضر ۷۰ درصد شرکت کنندگان متاهل و ۶۷.۴۶ درصد بی سواد بودند. نتایج پژوهش نشان داد فعالیتهای باغبانی بر تحمل پریشانی (تحمل پریشانی هیجانی، جذب شدن به وسیله هیجانات منفی، برآورد ذهنی پریشانی، و تنظیم تلاش ها برای تسکین پریشانی) سالمندان اثربخش است (۰۵.۰ p<) ولی بر نمره کل حافظه ارقام سالمندان موثر نیست (۰۵.۰ p>) .
نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که از فعالیت های باغبانی می توان به منظور کاهش پریشانی (جذب شدن به وسیله هیجانات منفی و برآورد ذهنی پریشانی) افراد سالمند استفاده موثر نمود.ن
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صفیه علیرضایی دیزیچه
Department of Psychology, Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
الهام فروزنده
Department of Psychology, Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
حسینعلی اسدی قارنه
Department of horticulture, Isfahan(Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :