سولفوسالتهای نقره و مجموعه پاراژنتیک آنها در کانسار مس قلعه زری
محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,143
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI06_033
تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1385
چکیده مقاله:
کانسار قلعه زری یک کانسار هیدروترمال رگه ای نوع فنی از ایپکولادیت است. بر مبنای پاراژنز کانیهای سولفیدی و بویژه سولفوسالتها و نیز درجه حرارت هموژنیزاسیون، چهار مرحله ای کانه سازی در ای ناحیه مشخص شد. در اولین مرحله کانه سازی، اسپکیولاریت، کلریت، کوارتز، کالکوپیریت و تعدادی از سولفوسالتها تشکیل شده اند. بر مبنای مطالعات سیالات درگیر، درجه حرارت هموژنیزاسیون برای اولین مرحله کانه سازی بیش از 290 درجه سانتی گراد اندازه گیری شده است. در مرحله دوم کانه سازی پیریت، کالکوپیریت، سری پاونیت (Pavonite) و تعدادی دیگر از سولفوسالتها تشکیل شده اند. در مرحله سوم و چهارم کانی سازی هماتیت، کوارتز، کلاسیت، پیریت و سولفوسالتهای غنی از Ag تشکیل شده و درجه حرارت برای این مراحله کمتر از 250 درجه سانتی گراد بوده است. شوری سیال کانه ساز معادل 1 تا 6 درصد وزنی NaCl و برای CO2 کمتر از یک درصد مولی تعیین شد.
Log f02 بین 13- تا 28- (حرارت 300) تعیین شد. سیالات خیلی اکسیدی بوده و بر اساس مقادیر (؟؟؟) پیریت و کالکوپیریت، منشا گوگرد در این کانسار از یک پلوتون در عمق بوده و شستشو از سنگهای آتشفشانی و رسوبی منطقه احتمال آن کمتر است.
نویسندگان
محمدحسن کریم پور
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
مرتضی رزم آرا
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :