بررسی نگرش های محیط زیستی در بین کودکانی با قشربندی اجتماعی متفاوت در شهر مشهد
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 291
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-1-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: شکل گیری نگرش، ارزش ها، تعهد و مهارت های مورد نیاز برای حفظ و پشتیبانی محیط زیست در افراد از سنین پایین آغاز می شود. این تحقیق با تمرکز بر نگرش های محیط زیستی، سعی در شناخت و تبیین ارتباط میان قشربندی اجتماعی و درک و آگاهی محیط زیستی کودکان پیش دبستانی دارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین پایگاه اجتماعی و میزان نگرش محیط زیستی کودکان در شهر مشهد می باشد.
روش: این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی است و ۸۴ کودک شرکت کننده با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه آماری از مهدکودک های دو محله ی سجاد و خواجه ربیع شهر مشهد، و بر اساس نماد دو پایگاه اجتماعی بالا و پایین انتخاب شدند. نسخه اقتباس شده از پرسشنامه موسر و مالکوس با تصاویر طراحی شده توسط پژوهشگران حمایت شد که به طور واضح هر یک از سوالات را معرفی می کرد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ، ۰/۷۲به دست آمد.
یافته ها: بین پایگاه اجتماعی و درک محیط زیستی رابطه معنی دار و منفی وجود دارد (P ‹۰/۰۵). به بیان دیگر هرچه پایگاه اجتماعی افراد بالاتر باشد میزان درک محیط زیستی آن ها پایین تر است. همچنین مشخص شد بین پایگاه اجتماعی و آگاهی محیط زیستی رابطه معنی دار و مثبت وجود دارد (P ‹۰/۰۵). به بیان دیگر هرچه پایگاه اجتماعی افراد بالاتر باشد میزان آگاهی محیط زیستی آن ها بیشتر است.
نتیجه گیری: نتیجه کلی اینکه، پایگاه اجتماعی، بیش از آنکه تبیین کننده میزان درک محیط زیستی افراد باشد، میزان آگاهی محیط زیستی آن ها را پیش بینی می کند.
واژه های کلیدی: نگرش های محیط زیستی، کودکان، قشربندی اجتماعی، شهر مشهد
کلیدواژه ها:
Assessment ، Environmental attitudes ، Children ، social stratification ، Mashhad. ، ارزیابی ، نگرش های محیط زیستی ، کودکان ، قشربندی اجتماعی ، شهر مشهد
نویسندگان
حسین میبودی
دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
سید محمد شبیری
دانشیار دانشگاه پیام نور، گروه علمی آموزش محیط زیست
سحر قلعه
دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
نرگس لیلاپور
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :