بررسی نیازهای هنگام پذیرش از دیدگاه مادران نوزادان بستری در بخش ان ای سی یو
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 2، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-2-2_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: بررسی نیازهای خانواده جزء اساسی برای ارتقاء مراقبت خانواده محور بوده و درک نیاز والدین از سوی پرستاران از اهمیت ویژه ای برخورداراست. این مطالعه با هدف بررسی نیازهای مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
روش: این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که حجم نمونه بر اساس مطالعه مقدماتی ۹۶ نفر تعیین گردید. اطلاعات در این مطالعه از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک مادر، پدر و نوزاد و پرسشنامه ۵۶ گویه ای CCFNI که در ۵ حیطه فرعی حمایت، آسایش، اطلاعات، قرابت یا نزدیکی و اطمینان، می باشد، جمع آوری شد. اطلاعات توسط آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین (±انحراف معیار) سنی مادران (۰۱/۶ ±) ۸۷/۲۷ بود. مهمترین نیاز "دریافت پاسخ صادقانه به سوالاتم درباره نوزادم" و "حمایت از طرف دوستان و نزدیکانم" کم اهمیت ترین نیاز از دیدگاه والدین بوده است. در مجموع نیازهای حیطه اطمینان با میانگین (انحراف معیار) (۲۲/۰±)۷۹/۳ مهمترین نیاز و حیطه حمایت بعنوان کم اهمیت ترین نیازها (۳۸/۰±)۲۴/۳ از دیدگاه مادران تعیین شده بود.
نتیجه گیری: از آنجایی که اطمینان از سلامت و آسایش فرزند برای مادر بسیار مهم است و این حیطه به عنوان مهمترین حیطه نیازها توسط مادران اعلام شده است. مسئولین این بخش باید در زمان پذیرش با ارائه اطلاعات کافی در خصوص وضعیت نوزاد و نحوه درمان مادران قرار دهند تا احساس اطمینان و اعتماد در آنها ایجاد شود و استرس کمتری را در دوران بستری نوزادشان تجربه نمایند.
کلیدواژه ها:
Admission needs ، Mother ، Neonatal Intensive Care Unit ، نیاز پذیرش ، مادران ، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
نویسندگان
مرضیه میرجلیلی
دانشگاه علوم پزشکی یزد، ایران
منصوره عزیززاده فروزی
مرکز تحقیقات علوم اعصاب و انستیتو نروفارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
سکینه سبزواری
دانشکده پرستاری و مامائی رازی کرمان، ایران
اعظم حیدرزاده
دانشکده پرستاری مامایی رفسنجان، رفسنجان، ایران
علی اکبر حقدوست
عضو مرکز تحقیقات مدل سازی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان. ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :