اثر بخشی آموزش گروهی ابراز وجود بر مهارتهای اجتماعی و اضطراب اجتماعی دانش آموزان پسر
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 255
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-5-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه : دوره نوجوانی دوره مهم گذار از کودکی به بزرگسالی است. مهارت های اجتماعی نامناسب منجر به اضطراب بیشتر نوجوانان می شود. هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر اثر بخشی آموزش گروهی ابراز وجود بر مهارتهای اجتماعی و اضطراب اجتماعی دانش آموزان پسر بود. آموزش ابراز وجود به عنوان متغیر مستقل، مهارتهای اجتماعی و اضطراب اجتماعی به عنوان متغیر وابسته بودند.
روش: پژوهش حاضر یک روش مداخله میدانی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه شاهد بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه هراس اجتماعی کانور (SPI ) و پرسشنامه مهارت های اجتماعی نوجوانان (TISS) بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ دانش آموز (۱۵ نفر گروه مداخله و ۱۵ نفر گروه شاهد) پسر پایه دوم متوسطه شهر کوهنانی، که در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ مشغول به تحصیل بودند، که با روش تصادفی انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد گمارده شدند. قبل از آموزش برنامه ابراز وجود از دو گروه، پیش آزمون های مهارتهای اجتماعی و اضطراب اجتماعی گرفته شد. سپس، به گروه مداخله ابراز وجود آموزش داده شد و به گروه شاهد آموزشی ارائه نشد. پس از اتمام دوره آموزشی بلافاصله از هر دو گروه پس آزمون های مهارتهای اجتماعی و اضطراب اجتماعی گرفته شد.
یافته ها : نتایج تحلیل های کوواریانس نشان داد که آموزش ابراز وجود باعث افزایش معنی دار مهارتهای اجتماعی(۰/۰۰۱> p، ۳۳/۲۲= F)، و کاهش اضطراب اجتماعی (۰/۰۲> p، ۵/۴۲ = F) در دانش آموزان می شود.
نتیجه گیری : بر اساس نتایج این مطالعه آموزش ابراز وجود سبب افزایش مهارتهای اجتماعی و کاهش اضطراب اجتماعی در دانش آموزان شد. پیشنهاد می شود متخصصان تعلیم و تربیت آموزش ابراز وجود را به عنوان روشی مهم برای پیامدهای روانشناختی مطلوب در دانش آموزان به کار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد عباسی
Assistant Professor of Educational Psychology, Faculty of Literature and Humanities, University of Lorestan, Khormabad, Iran
محمد عبدی
MA, Department of Educational Science and Psychology, Islamik Azad Universitry Brojerd Branch, Brojerd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :