مصادیق کودک آزاری از دیدگاه والدین: تحلیل محتوای کیفی
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 6، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 278
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-6-3_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: کودکان به دلائل مختلف همواره جزءآسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند و برای محافظت از خود به کمک بزرگسالان از جمله والدین خود نیاز دارند که در صورت ناشایستگی والدین، مسائلی ازجمله کودک آزاری توسط آنها رخ خواهد داد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه های والدین در باب مصادیق کودک آزاری انجام یافت.
روش: پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده و مشارکت کنندگان از میان والدینی که فرزندان آنها در مدارس ابتدایی شهر تبریز در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ مشغول تحصیل بودند انتخاب شدند و با ۳۱ نفر از آنها مصاحبه انجام گرفت. روش اصلی جمع آوری دادهها، مصاحبه های نیمه ساختارمند با سوالات باز بود و دادهها با روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی تحلیل شدند. صحت و اعتبار مطالعه حاضر ریشه در چهار محور « باورپذیری، انتقال پذیری، تصدیق پذیری و اطمینان پذیری» داشت.
یافته ها: یافته های حاصل شده در قالب سه مقوله اصلی شامل مفهوم کودک آزاری، دامنه کودک آزاری و کمبودهای کودک آزاری بودند.
نتیجه گیری: دامنه آگاهی والدین مشارکت کننده، در رابطه با سه مفهوم جسمانی، عاطفی و غفلت کودک آزاری خوب بود اما دیدگاه آنها در رابطه با کودک آزاری جنسی محدود بود و بیشتر روی جنبه های شناخته شده آن متمرکز میشد. تاکید آنها روی مرتفع کردن مشکلات اقتصادی و اجتماعی و راهکارهایی جهت افزایش محبت در خانواده ها بیانگر عمق توجه آنها به ریشه های این معضل جهت پیشگیری و کنترل آن بود. افزون براین ها، ضریب آسیب پذیری کودکان در جامعه فعلی افزایش یافته است و به ویژه کودک آزاری جنسی حساسیت بیشتری را تولید کرده است لذا؛ لزوم آگاه سازی والدین از کودک آزاری برای ممانعت و پیشگیری از آن بیش ازپیش احساس میشود در این راستا؛ نقش مراجع آموزشی از قبیل مدارس و رسانه ها بسیار مهم بوده و ضرورت دارد تا برنامه های آموزشی لازم را برای والدین و کودکان در این حیطه تدارک ببینند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایرج همرنگ گبلو
MSc in Educational Psychology, Faculty of Education Science and Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
علی قره داغی
Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Faculty of Education Science and Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
شهروز نعمتی
Associate Professor, Department of Educational Sciences, Faculty of Education Science and Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :