رابطه خشم با کیفیت روابط زوجین در والدین کودکان مبتلا به سرطان: نقش واسطه ای پریشانی روانشناختی (افسردگی، اضطراب و استرس)
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 338
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-8-1_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: وجود یک کودک مبتلا به سرطان در خانواده دارای پیامدهای منفی بسیاری برای والدین است. پژوهش حاضر به بررسی نقش واسطهای پریشانی روانشناختی (افسردگی، اضطراب و استرس) در رابطه بین خشم و کیفیت روابط زوجین در والدین کودکان سرطانی می پردازد.
روش: مطالعه حاضر، توصیفی-همبستگی و از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را والدین تمامی کودکان سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان کودکان بندرعباس در سال ۱۳۹۸ در بر میگیرد که از این بین با روش نمونهگیری هدفمند تعداد ۲۰۰ فرد به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه کیفیت روابط زوجین (۱۳۸۶)، پرسشنامه بیان حالت-صفت خشم اسپیلبرگر (۱۹۹۹) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (۱۹۹۵) بود. تحلیل دادهها از طریق روشهای ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با بهرهگیری از نرم افزار AMOS انجام شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که خشم و پریشانی روانشناختی با کیفیت روابط زوجین دارای رابطه منفی معنادار هستند. همچنین پریشانی روانشناختی در رابطه بین خشم با کیفیت روابط زوجین دارای نقش میانجی بود (۰/۰۵ >P).
نتیجه گیری: بر این اساس در زمینه طراحی اقدامات لازم به منظور ارتقای کیفیت روابط زوجین در والدین دارای کودک سرطانی میتوان به تدوین برنامه هایی در جهت کاهش خشم و پریشانی روانشناختی اقدام نمود.
کلیدواژه ها:
Anger ، Psychological Distress ، Cancer ، Couples Relationships ، Children ، Parents ، خشم ، پریشانی روانشناختی ، سرطان ، روابط زوجین ، کودکان ، والدین
نویسندگان
زلیخا رئیسی پور
Phd student of Counseling, Department of Counseling, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran.
عبدالله شفیع آبادی
Professor of Department of Counseling, Faculty of Education Sciences and Psychology, Allameh Tabatabai University, Tehran, Iran
جلیل یونسی بروجنی
Associate Professor, Assessment and Measurement (Psychometrics), Faculty of Education Sciences and Psychology ,Allameh Tabatabai University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :