ترک فعل پرستار به عنوان عنصر مادی جرایم علیه اشخاص،گزارش موردی پرونده بیمارستان خمینی شهر
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 12، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 388
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-12-2_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: قصور پرستاری، در اغلب موارد موجب صدمه به بیمار در فرآیند مراقبت و درمان می گردد؛ به طوری که می تواند آسیب های جدی به سلامت بیمار وارد نماید. همچنین این قصور دارای دو جلوه است: یکی به صورت «فعل» محقق می گردد و دیگری ناشی از «ترک فعل» پرستار است.
روش کار: مقاله حاضر با رویکردی تحلیلی- توصیفی، با بررسی یک نمونه عملی (پرونده بیمارستان خمینی شهر که منتهی به صدور حکم محکومیت با حبس های طولانی مدت برای کادر درمان بیمارستان گردید)، به دور از هرگونه داوری در خصوص عملکرد کادر درمانی، در صدد پاسخ به این پرسش است که چگونه ترک فعل می تواند برای پرستاران موجب مسئولیت گردد؟ و آیا ترک فعل می تواند در شرایط خاص، عنصر مادی جرایمی را تشکیل دهد که معمولا با فعل مثبت ارتکاب می یابند؟ بررسی این سوال و یافتن پاسخ آن در جرایم علیه اشخاص، مستلزم مداقه در مفهوم ترک فعل و موضع نظام حقوقی ایران است.
یافته ها: تحلیل انجام شده نشان می دهد که ترک فعل پرستار، همانند افعال او می تواند موجب صدمه به بیمار و در نتیجه موجب مسئولیت کیفری برای پرستار گردد.
نتیجه گیری: ضرورت دارد با برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی مناسب، پرستاران و پزشکان تا حدودی به قوانین و مقررات مربوطه آگاهی یابند. بنابراین، استفاده از قضات و حقوق دانان در این خصوص باید در اولویت های برنامه سازمان های مربوطه قرار گیرد. همچنین می توان در کلاس های ضمن خدمت برای پرستاران و پزشکان، نمونه های عملی چون پرونده بیمارستان خمینی شهر اصفهان توسط قضات آگاه به این امور، تحلیل شود که تا حدود زیادی راهگشای ایشان در مواجهه با موضوعات یادشده باشد.
کلیدواژه ها:
missed Nursing care ، nurse ، act ، omission ، crimes against persons ، case report ، قصور ، پرستار ، فعل ، ترک فعل ، جرایم علیه اشخاص ، گزارش موردی.
نویسندگان
امین نیکومنظری
Shahid Beheshti University , Tehran, Iran
فرهاد افشارنیا
Islamic Azad University UAE Branch , Ahwaz, Iran
فاطمه حاجی بابایی
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :