ارتباط بین اعتماد به نفس دانشجویان پرستاری و نگرش آنان نسبت به حرفه پرستاری
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 12، شماره: 6
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 368
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-12-6_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اعتماد به نفس یکی از مولفه های مرتبط با افزایش نگرش مثبت به حرفه، احساس قدرتمندی و داشتن چشم انداز بهتر برای آینده در حرفه پرستاری معرفی شده است. نظر به ماهیت حرفه پرستاری و جایگاه آن در جامعه، و نگرش دانشجویان به پرستاری، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین اعتماد به نفس دانشجویان پرستاری و نگرش آنان نسبت به حرفه انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی- همبستگی به صورت مقطعی در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ در تهران انجام شد. جامعه پژوهش، دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران بودند که ۱۸۰ نفر با روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. داده ها به شیوه خودگزارشی و با استفاده از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه اعتماد به نفس روزنبرگ و پرسشنامه نگرش به حرفه بنادرخشان و همکاران جمع آوری شد. پرسشنامه اعتماد به نفس روزنبرگ از روایی درونی رضایت بخش ۷۷/۰ برخوردار بوده و پایایی آن از طریق همبستگی آزمون مجدد در دامنه ۸۸/۰-۸۲/۰ و ضریب همسانی درونی یا آلفای کرونباخ در دامنه ۸۸/۰-۷۷/۰ در مطالعه علیزاده و همکاران تامین شده است. روایی محتوا و پایایی پرسشنامه نگرش به حرفه بنادرخشان و همکاران با استفاده از روش آزمون مجدد و تجزیه و تحلیل موردی در مطالعه بنادرخشان تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و محاسبه میانگین، انحراف معیار، آزمون تی مستقل، آزمون آنالیز واریانس و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شد.
یافته ها: نتیجه آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین اعتماد به نفس و نگرش دانشجویان به حرفه رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (۰۰۱/۰ > P). همچنین نگرش به حرفه در بین دانشجویان دختر و دانشجویانی که معدل بالاتری داشتند مثبت تر بود (۰۰۱/۰ = P).
نتیجه گیری: پیشنهاد می شود اقداماتی مانند آموزش مهار تهای اجتماعی، شناسایی استعدادهای بالقوه و فراهم ساختن شرایط برای بالفعل شدن آنها، استفاده صحیح از بازخوردها و نظرات دانشجویان در تصمیم گیری ها و تامین نیازهای معنوی آنان در جهت افزایش اعتماد به نفس و فراهم نمودن موقعیت های آموزشی مناسب انجام گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه غفرانی کلیشمی
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
افسانه صدوقی اصل
Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
احمد ایزدی
Imam Hussein University, Tehran, Iran
آرزو محمدخانی غیاثوند
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
رضا جهانی
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
ملیحه نصیری
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :