بررسی تاثیرحضور همراه بر اضطراب زنان اول زا در بخش جراحی زنان
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 267
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-13-3_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: بارداری و زایمان یکی از مراحلی است که اضطراب زیادی را به وجود می آورد، به خصوص در افرادی که تجربه اول زا دارند و این دوران همراه با تغییراتی در سیستم بدنی، روان شناختی، اقتصادی، روابط جنسی و اجتماعی می باشدکه به صورت های گوناگون مشکلاتی را برای مادر و جنین ایجاد می کند. برای مقابله با این اضطراب ها، مدل های مقابله ای متعددی لازم است که از آن جمله حضور همراه است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر حضور همراه بر اضطراب زنان باردار نخست زا انجام گردیده است.
روش کار: در این مطالعه مداخله ای ۷۰ زن باردار نخست زا با روش در دسترس انتخاب و بدین صورت که با استفاده از سکه به صورت شیر یا خط هر فردی که بستری گردید به صورت تخصیص تصادفی در یکی از گروه های مداخله یا شاهد قرار گرفتند. در گروه مداخله از حضور همراه ودر گروه شاهد هیچ گونه مداخله ای استفاده نگردید و تنها اقدامات معمول بخش را دریافت کردند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و اضطراب اشکار و پنهان اشپیل برگر بوده است. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل دو گروهی استفاده گردید.
یافته ها: یافته های مطالعه نشان می دهد که میانگین متغیر اضطراب آشکار به واسطه ی مداخله از ۷۴/۵۱ به ۵۴/۳۴ رسیده که نزدیک به ۵۷% کاهش و میانگین متغیر اضطراب پنهان به واسطه ی مداخله از ۱۷/۴۹ به ۶۹/۳۹ رسیده که نزدیک به ۵۰% کاهش را نشان داده است است. میانگین تعدیل شده ی متغیر اضطراب پس از مداخله از ۹۱/۱۰۰ به ۲۳/۷۱ رسیده که نزدیک به ۶۰% کاهش را نشان داده است. انجام مداخله منجربه کاهش بسیار معنی دار در نمرات اضطراب پنهان و اشکار (۰۰۱/۰ > P) گردید.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های فوق می توان نتیجه گرفت که حضور همراه در میزان اضطراب زنان ا اول زا باعث کاهش اضطراب آشکار و پنهان آنها گردیده است. لذا پیشنهاد می گردد تسهیلاتی برای مادران باردار در بیمارستان ها و زایشگاه ها در نظر گرفته شود تا هنگام بستری برای زایمان همراه داشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس عبدالحمیدی
Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مسعود فلاحی خشکناب
Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
ابوالفضل رهگوی
Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
اکبر بیگلریان
Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :