همبستگی خودکارآمدی و راهبردهای یادگیری با تعهد تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 15، شماره: 5
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-15-5_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: تعهد تحصیلی یک عامل مهم در پایبندی دانشجویان به ادامه تحصیل و پیشرفت تحصیلی آنها است، در این بین نقش باورهای شناختی و راهبردهای یادگیری در تبیین آن قابل بررسی میباشد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه خودکارآمدی و راهبردهای یادگیری با تعهد تحصیلی در دانشجویان انجام شد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی میباشد که در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ انجام شد. جامعه پژوهش را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را تشکیل میدادند. به روش نمونهگیری سهمیهای و با استفاده از فرمول کوکران ۳۰۰ دانشجو در این مطالعه مشارکت داشتند. دادهها با استفاده از مقیاس خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان اوون و فرومن، پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی پینتریچ و دی گروت و مقیاس تعهد تحصیلی هیومن-ووگل و رابه گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخه ۱۹ و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی) استفاده شد.
یافتهها: ضریب همبستگی پیرسون نشان میدهد که تعهد تحصیلی با خودکارآمدی (۰۰۰۱/۰=P، ۴۶۹/۰=r)، راهبردهای یادگیری شناختی (۰۰۰۱/۰=P، ۶۰۴/۰=r) و راهبردهای یادگیری فراشناختی (۰۰۰۱/۰=P، ۶۴۲/۰=r) همبستگی مثبت و معنیدار دارد (۰۵/۰>P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای پیشبین (ß) خودکارآمدی (۱۱/۰)، راهبردهای یادگیری شناختی (۲۶/۰) و فراشناختی (۳۹/۰) در مجموع ۴۶/۰ از واریانس متغیر تعهد تحصیلی را پیشبینی میکنند.
نتیجه گیری: با افزایش خودکارآمدی و راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی میزان تعهد تحصیلی در دانشجویان افزایش پیدا میکند. توصیه میشود برنامهریزان آموزش پزشکی به برنامههای آموزشی در این زمینه توجه داشته باشند.
کلیدواژه ها:
Self Efficacy ، Learning ، Cognition ، Metacognition ، Academic Success ، خودکارآمدی ، یادگیری ، شناخت ، فراشناخت ، موفقیت تحصیلی
نویسندگان
منصوره کافی زاده
University of Hormozgan
علی اکبر شیخی فینی
University of Hormozgan
عبدالوهاب سماوی
University of Hormozgan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :